Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Biz ne zaman acaba bu sefer yanılır mıyız desek, Ankaragücü bize bu şansı vermiyor. Geçen hafta Mustafa Kaplan ile yolların ayrılacağını belirttiğimiz yazıya itiraz eden çok oldu. Cumartesi günü öğrendiğimiz, Pazar günüde Mustafa Kaplan’ın kendi hesabından paylaştığı veda açıklaması sonrası Yiğiner Yönetimi oldukça ağır bir şekilde eleştirilmeye başlandı. 6 aylık süreçte beklenenin üzerinde bir performans göstererek ve yaptığı nokta atışı transferlerle takımın ligde kalmasının en büyük pay sahibi Kaplan’ın vedası sonucu, zaten karamsar olan Ankaragücü taraftarı, Yönetime tepki sesini yükseltmeye başladı.

Şu anda herkesin gözü kulağı 18 Haziran’da. Ne olacak ya da olabilir biraz duyduklarımızı, bildiklerimizi sizinle paylaşalım. Kulübe transfer yasağı geleceği konusunda Başkan Yiğiner’de dâhil herkes hemfikir. 35 milyon civarı bir rakamın üstüne, başvuruda bulunan oyuncularında alacakları eklenince ilk aşamada yasağı kaldırmak için 45 milyon gibi oldukça yüksek bir sıcak para gerekiyor. Yiğiner, mevcut yönetimi ikna etmeye çalışırken bir yandan da Yönetime yeni 3-4 iş adamı almak için çabalıyor. Çünkü mevcut yönetim içinden, biz artık bu işi götüremiyoruz, bırakalı mı dillendirenlerin sayısı artmaya başladı.

Yiğiner ve Ankaragücü’nün önünde 4 ihtimal bulunuyor.

  1. Yiğiner için ilk ihtimal mevcut yönetimle devam etme seçeneği. Bu seçenek ile Ankaragücü için çıkış yolu bulmak biraz zor. Kendi çevresinden isimleri Yönetime alan Yiğiner, maddi olarak destek göremiyor Yöneticilerden. Zaten taraftarın büyük kısmı birkaç isim dışında kimseyi tanımıyor. Osman Gazi Kandaş, Metin Akyüz dışında şu isimde yöneticimiz var denilecek bir 3. İsim yok. Bunun sorumlusu elbette taraftar değil. Gelelim Yönetim mevcut kadro devam ederse nasıl bir yol izleyecek. Yiğiner ilk önce Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kapısını çalarak, kalıcı gelir konusunda desteklerini isteyecek. Ankara’da herkes Yavaş’ın, Yiğiner konusunda görüşünü biliyor. Yiğiner’in taraftar destekli bir kampanya başlatarak Yavaş’ı yardıma zorlama planının bu sefer gerçekleşmesi zor. Zira şu anda taraftardan her şeyi biz yapacak, çözeceksek size ne gerek var sitemi yükseliyor. Geriye yapılacak tek şey var Yiğiner için. Anlaşması devam eden oyuncuların yanına yasak gelmeden 2-3 takviye yapmak ve yollarını ayırdığı bazı oyuncuları ile uzlaşarak takıma döndürmek. Bu şekilde alt yapı destekli bir kadro ile ligde mucize aranacak. Devre arasına kadar toplanabildiği kadar puan toplayarak gelecek gelirlerle 2. Yarıya yasağı kaldırarak geçen senekine benzer bir yol denenecek.

 

        2. Maddi olarak bir katkısı bulunmayan Yöneticilerin yerine taraftarlarla iyi ilişkiler içerisinde bulunan 2-3 eski yönetici ve görev almak isteyen 2 iş adamını Yönetime dâhil ederek çıkış yolu aranacak. Taraftarın sevdiği 2-3 isimden çok büyük bir maddi kaynak beklemek hata olur. Peki, o isimler niye düşünülüyor. Elbette öncelikli sebep taraftar tepkisini düşürmek. Diğer yandan Siyasi olarak gücünü iyice tüketen Yiğiner’e, siyaseten destek vermesi bu isimlerin. Yönetime girmeye hevesli 2 iş adamına da 1-2 transfer yaptırmak asıl niyet. Açıkçası bu planla bir önceki plan arasında aslında çok fark yok İkisinde de amaç günü kurtarmak.

        3. Aslında Ankaragücü için en iyi seçenek diyeceğimiz 3. İhtimal şu anda Yönetime talip olduğu bilinen ve çalışmalarını sürdüren Murat Ağcabağ ekibi ile uzlaşarak ortak Yönetim oluşturmak. Camiada hala sözü geçen birkaç isim orta yolu bulmak için bir çabada bulunuyor bu konuda. İki tarafın birbirlerine söyledikleri ithamlar var elbet bu bir engel teşkil ediyor tabi ki, ancak günümüzde bir araya gelmesi mümkün değil denilen Siyasi isimlerin bile bir araya geldiği ortamda istenilirse Yiğiner ve Ağcabağ’da bir araya gelebilir. Başta dedik en iyi ihtimal bu diye ama en zor ihtimalde bu.

        4.  Son ihtimal Yiğiner’in görevi Murat Ağcabağ ve arkadaşlarına bırakması. Herkes soruyor Ağcabağ’ın gücü var mı? Ağcabağ’ın belki maddi anlamda beklenildiği gibi bir gücü yok. Fakat siyasilere yakınlığı, beraber hareket ettiği isimlerin Abdullah Karaata örneğinde olduğu gibi taraftarlarca sevilen isimler olması hanesine artı olarak yazılıyor. Murat Ağcabağ 45 milyonluk transfer yasağını kaldırabilir mi? Yapılan çalışmalar ve görüşmeler yasağı kaldırmak yerine yasağa yakalanmadan çözüm üretmek. Mevcut kadrodan sıkıntılı olarak ayrılan, transferlerinde büyük payı bulunduğu bazı isimlerle anlaşmış durumda. Mevcut kadronun korunması, ayrılan isimlerin yeniden kadroya dâhil olması ile birlikte takımı ligde tutmak hedef. Önemli bir sponsorluk anlaşması ve başta yayın gelirleri olmak üzere elde edilecek gelirlerde bu seneyi en az hasarla geçirmek istiyor Ağcabağ ve ekibi. Mansur Yavaş’ın da Ağcabağ ismine sıcak baktığı da gelen kulis bilgileri arasında.

Benim şahsi düşüncemi sorarsanız, Yiğiner her geçen gün kredisini tüketiyor. Bunu kimse değil kendisi yapıyor. Taraftarla polemiğe girmek, sürekli birilerini suçlamak bunlar taraftarın gözünde hoş gözükmüyor. Mustafa Kaplan gibi öyle büyük paralar beklemeyen ya da istekleri bulunmayan bir Hocayı bile takımda tutamamak bir sıkıntının olduğunun göstergesi. Ankaragücü kimsenin hırsına oyuncak olacak bir kulüp değil. Zamanında bir kere o oyunun parçası olmuş, küllerinden doğmuş Ankaragücü’ne yine aynı senaryoyu dayatmak doğru değil. Başkan Yiğiner ya güçlü bir yönetim kurup işe devam edecek ya da bayrağı göreve talip olanlara verecek. Yoksa mevcut kadro ile bu sene şapkadan tavşan çıkarmak pek de mümkün değil.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
373