Zanka

Yarattığı Huysuz Virjin karakteriyle gönüllerde taht kuran Seyfi Dursunoğlu, 17 Temmuz’da hayatını kaybetmişti ve Türkiye yasa boğulmuştu. Dursunoğlu’nun vefatından 3 ay sonra, mirasını kimlere bıraktığı belli oldu. İşte o vasiyetname…

Türkiye’nin Drag queeni Seyfi Dursunoğlu, Temmuz ayında 87 yaşında yaşamını yitirmişti. Sanatçının, vasiyeti dün resmi olarak açıklandı.

İstanbul Anadolu 21. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde yapılan ilk celse oturumunda Dursunoğlu’nun mal varlığını bıraktığı kurum ve kişiler belli oldu.

Dursunoğlu’nun 2 mirasçısı vasiyet okunurken yer almadığı için 24 Aralık’ta ikinci bir celse daha düzenlenecek. Vasiyet okunduktan sonra vasiler itirazda bulunmazlarsa mal varlığının dağıtımı gerçekleşecek.

İşte vasiyetnamede yer alanlar:

EVİNİ ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME VAKFI'NA

Dursunoğlu, röportajlarında birçok kez belirttiği gibi, Üsküdar’daki oturduğu evini ve banka hesabında yer alan tüm maddi birikimini Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na bıraktı.

EŞYALARI YEĞENİNE, LÜKS CİP YARDIMCISINA

Usta sanatçı yeğeni Güliz Buyrukbilen’e evinde yer alan şahsi eşyalarını miras bırakırken, yardımcısı Ümit Yazıcı’ya kullandığı Land Rover marka cipini vasiyet etti.

TÜM SAHNE KIYAFETLERİ TÜRKER İNANOĞLU VAKFI'NA

Seyfi Dursunoğlu, Huysuz Virjin karakterinde kullandığı tüm sahne kıyafetleri ve aksesuarları ise muhafaza edilip sergilenmesi için Türker İnanoğlu Vakfı’na emanet etti.

VASİYETNAMENİN UYGULANMASI VAKIF AVUKATLARININ GÖREVİ

Usta sanatçının cenaze işleri ve Üsküdar Küplüce Aile Mezarlığı’ndaki mezarının yapımı da Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı tarafından üstlenmesi istendi. Aynı şekilde vasiyetnamenin uygulanması işlemlerinin de derneğin avukatlarının yapması belirtildi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver