Zanka

Konsol oyunu tutkunlarının merakla beklediği PlayStation 5, Türkiye’ye gelmesine az bir zaman kaldı. Yurt dışında 499 dolardan satışa çıkarılan ürünün, ülkemizde fiyatının ne olacağı büyük bir merak konusuydu. Beklenen sorunun yanıtı önemli bir detayla geldi. O detayda dolar kuru... Peki PlayStation 5 Türkiye’ye ne zaman gelecek? Fiyatı ne olacak? İşte detaylar…

19 Kasım’da Türkiye’de satışa sunulacak olan PlayStation 5’in fiyatı 8 bin 299 TL olarak açıklandı. PlayStation Türkiye tarafından yapılan açıklamada, fiyatın dolar kuruna göre değişebileceği şu notla ifade edildi:

“Tavsiye edilen perakende satış fiyatıdır; ürünün Türkiye'de satışa sunulacağı tarihteki maliyetlere ve mali yükümlülüklere göre değişiklik gösterebilir”

VERGİLER, ÖTV, KDV DERKEN FİYAT KATLANIYOR

Tüm dünyada merakla beklenen oyun konsolunun, Türkiye’ye giriş fiyatı 500 dolar. Bu fiyat üzerine de gümrükte yüzde 18 KDV ve yüzde 20 ÖTV uygulanıyor. 18 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan kararla oyun konsollarına yüzde 50 de ek vergi getirilmişti. Bunlar hesaba katılınca 500 dolara gümrükten giren ürünün Türkiye'deki fiyatı 1062 doları buluyor.

SONY KURU KAÇTAN HESAPLADI?

Resmi satış fiyatı olan 8 bin 299 dolar 1062 dolara bölündüğünde ise fiyat hesabında dolar/TL kurunun 7,81 seviyesinden alındığı görülüyor.

PLAYSTATON 5’İN ÖZELLİKLERİ

Minimum 8299 TL'den satışta olacak olan PS 5 özellikleri ile dikkat çekiyor. 8 çekirdekli işlemci ve 3.5 GHZ'a kadar yükselebilen frekans hızı ile oyunseverleri tatmin edecek bir performans sunmaya hazırlanan PlayStation 5, gücünü AMD Ryzen ve RDNA-2'den alacak.

PS5 konsolu, özel üretim entegre CPU ve GPU mimarisi ile yüksek doğruluğa sahip 4K görüntüler sunabilirken, aynı zamanda entegre I/O teknolojisine sahip ultra-yüksek hızlı SSD ile yıldırım hızında yükleme süreleri sağlıyor. Yeni nesil konsol, DualSense kablosuz kontrol cihazı ve 3D ses teknolojisi özelliğiyle dikkat çekiyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver