Zanka

Ekonomi bakanımız Sayın Berat Albayrak ekonomik verileri açıklarken dolara bakmadığı için gidişatı Sayın Devlet Bahçeli’nin düzenli aralıklarla askıda ekmek çağrısından bilip anlıyoruz.

Hoş, millet ne durumda olduğunu biliyor da askıda ekmek lafı ekonomiyle ilgili somut veriler yerine geçiyor.

Bahçeli, ekonomi can çekişiyor, insanlar geçinemiyor öyle ki bir kuru ekmeğe muhtaç yığınla insan var diyemiyor, askıda ekmek diyor.

Sayın Bahçeli, bu millet sırt sırta vermeyi çok iyi bilir. Zora düşünce anası babası bulur buluşturur köyden bulgur, çökelek, tarhana gönderir. Komşusu bir tas sıcak çorba gönderir. Eşi, dostu, ahbabı borç verir, kız kardeşi altınlarını bozdurup verir.

Bugüne değin yaşadığımız sayısız ekonomik krizden nasıl çıktık, insanlar nasıl dükkânları marketleri yağmalamaya kalkmadı sanıyorsunuz?

Askıda ekmek çağrısı yapmanıza gerek yok, herkes elinden geldiğince birbirine yardım ediyor, elindeki avucundakini paylaşıyor.

Çağrıyı halka yapmayın Sayın Bahçeli, iktidar partisine yapın, ekonomiyi yönetenlere yapın, devlet imkânlarını har vurup harman savuranlara, binlerce koruması bilmem kaç tane uçağı jeti olanlara yapın.

Milletin parasını israf edenlere, iş imkânları yaratacak yatırımlar yerine köprüye, betona, olmadık yerlere para gömenlere yapın. Aslına bakarsanız bunları bile kendi kaynaklarımızla yapamıyor, köprüler için geçiş ücretlerini, hastaneler için hasta sayısını teminat gösteriyoruz da...

Çağrıyı saraylara doymayanlara, ihaleye fesat karıştırıp bir gecede zengin olanlara yapın.

Bu millet irfan sahibi ki başı dik bugünlere ulaşmış. Ne yapması gerektiğini gayet iyi bilir. Acaba mensubu olduğunuz iktidar ne yapması gerektiğini biliyor mu ve hatta muhalefet biliyor mu?

Tepeden tepeden nutuklar atıp çocuk yerine koyduğunuz halka ezelden beri bildiği şeyleri söylemeyin. İktidarın ortağı olarak bu çıkmazdan nasıl kurtulacağımızı söyleyin.

Asıl siz askıya sadece kendi geleceğini düşünen değil, samimiyetle vatandaşın menfaati, geleceği için uğraş veren, özür dilemeyi, yapamadım demeyi, istifa etmeyi bilen siyasetçi bırakın...

Asıl siz askıya vicdanlı, ahlaklı siyasetçi bırakın…

Asıl siz askıya tek gayesi hatta yaşam amacı koltuğunu muhafaza etmek olmayan siyasetçi bırakın…

Asıl siz askıya yalan söylemeyen, birbirine sövmeyen, iftira etmeyen; hanımefendi, beyefendi siyasetçi bırakın…

Geçen gün arkadaşım şahit olduğu bir olayı anlattı:

Kadın telefonda kardeşiyle konuşuyor. Kardeşi Şırnak’ta asker. Ona yüz lira yollamış. Parayı geri istiyor. İnternet faturasını yatıramadım, diyor. Diğer kardeşi lise öğrencisi, yatırılamayan fatura sebebiyle online derslere katılamıyor. Geri istediği parayla faturayı ödeyecek. Aile köyde yaşıyor. Arkadaşım kadına utana sıkıla yardım amaçlı para vermek istiyor. Kadın gururlu, almam diye ayak diriyor…

Asıl siz…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
21