Zanka

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısı ne yazık ki artmaya devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, son bir günde 5 sağlık çalışanı daha yaşamını yitirdi…

Türk Tabipler Birliği (TTB), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla son 24 saatte 5 sağlık çalışanının daha korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Bir günde 5 sağlık çalışanını COVID-19 nedeniyle yitirdik,  #Yönetemiyorsunuz #Tükeniyoruz #Ölüyoruz “sözleriyle duyurdu. TTB, “Ölümlere alışmak istemiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Vefat eden 5 sağlık çalışanının isimleri ve çalıştığı yerler şöyle:

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde otomasyon görevlisi olarak çalışan Ferhat Gencer,

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi personeli Harun Dönmez,

İstanbul'da işyeri hekimi olarak çalışan Dr. Salih Kanlı,

Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Turan Yıldırım

Batman'ın Sason ilçesinde ebe olarak çalışan Yasemin Çolak.

8 GÜNDE 13 SAĞLIK ÇALIŞANINI KAYBETTİK

Öte yandan Geçtiğimiz hafta içinde yitirilen 8 sağlık çalışanı ile birlikte, 8 günde yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı 13’e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Ekim günü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısını şöyle açıklamıştı:

“Sağlık çalışanlarımızın özellikle pozitif olan, semptomu olan veya olmayan, riskli alanda çalışan sağlık çalışanlarımızı talepleri halinde haftalık taramalarını yapıyoruz. Sağlık çalışanlarımız içerisinde testi pozitif olanların sayısı 40 bini geçti. Hayatını kaybeden, testi pozitif olan sağlık çalışanlarımızın sayısı da son dönem arttı maalesef. Sayıları 100’ü geçti. 107 olduğunu söyleyebilirim.”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver