Zanka

Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararını tanımayan yerel mahkeme, Berberoğlu’nun yeniden yargılanmasını reddetmişti. Büyük tartışma yaratan kararı değerlendiren İstanbul Barosu Eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, “Mahkemenin bu yaptığı şey bir yargısal ve anayasal kıyamettir. Bu Tanzanya’da olamayacak bir şey” dedi ve yerel mahkemenin Anayasa Mahkemesi’ni tanımamaya hakkının olmadığının altını çizdi…

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programına bu hafta, İstanbul Barosu Eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal konuk oldu.

Yerel mahkemenin Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararı tanımamasını değerlendiren Ümit Kocasakal, çarpıcı açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:

Mahkemenin bu yaptığı şey bir yargısal ve anayasal kıyamettir. Şu anda normal şartlarda ülkede kıyametin kopuyor olması gerekir. Eğer bir mahkeme ‘ben Yargıtay’ın kararını tanımam, istinafın kararını tanımam, Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımam, çünkü yerindelik denetimi yaptı ben buna uymuyorum’ dediği anda, sizin bir Anayasa’nızın olmasının hiçbir kıymeti kalmaz. Bu Tanzanya’da olamayacak bir şey.”

Yargı denetiminin altını çizen Kocasakal, Anayasa Mahkemesi’nin hukuki açıdan ne anlama geldiğini ve yetkilerini de anlattı.

Anayasa Mahkemesi hakkında “Sadece kişileri yasamayı, yargıyı, idareyi değil aynı zamanda yargı organlarını da bağlıyor” diyen Ümit Kocasakal, yerel mahkemenin Anayasa Mahkemesi’ni tanımamaya hakkının olmadığı belirtti.

ÜMİT KOCASAKAL’IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver