Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Kötü gidişata artık son vermek isteyen Ankaragücü, Rizespor karşısında maça istekli başladı.

Arka arkaya gelen iki gol sonrası açıkçası ben maçın kopup, farkın açılacağını bekliyordum. Rize’nin, Paintsil’in 2. Golüne çok çabuk karşılık vermesi ve skoru 2-1 getirmesi biraz moralleri bozsa da, Borven’in güzel kafa vuruşu ile gelen 3. golden sonra, Ankaragücü’nün sezonun ilk 3 puanına alacağına artık kesin gözüyle bakmaya başladım.

Ne olduysa 2 dakika içinde oldu. Hakemin hangi kafayla bilemediğim bir şekilde Alper Potuk’u oyundan atması, çok basit bireysel hatalar sonrası yenilen 2. Gol bir anda bütün dengeleri değiştirdi. Devre arası Zanka Spor’a yaptığım yorumda 2. Yarının Ankaragücü için çok zor geçeceğini vurguladım. Evet belki soyunma odasına 3-2 önde gitti sarı-lacivertliler ama Alper Potuk gibi takım adına önemli bir ismi de dışarıda kaldı.

Takip edebildiğim kadarı ile en çok eleştiriyi Fuat Hoca aldı. Maç sonu da söyledim şimdide söylüyorum hocanın maç içinde hataları var mıdır muhakkak vardır ancak bunlar maçın kaybedilmesinin sebepleri arasında gösterilebilecek hatalar değil. Çok konuşuluyor Paintsil gibi maça iyi başlayan ve 2 gol atan ismi neden oyundan aldı diye. Fuat Hoca devre arasına doğru Paintsil’in devam edemeyeceğini söylemesi üzerine zorunlu bir değişiklik yaptı. Hatta son 4-5 dakika Paintsil kendini zorlayarak yer aldı. Herhangi bir takımdaki futbol şansının çok azı Ankaragücü’n de olsa bugün biz Rizespor maçından kazanılan 3 puanı konuşuyor olurduk.

Gelelim asıl konuya. Ankaragücü Yönetimi ve Başkan Fatih Mert maçın ardından haklı ama geç kalınmış tepki gösterdiler. Ankaragücü’nün Rizespor maçında başına gelen hakem hataları, VAR odası hataları ilk defa başına gelmiyor ki. Geçen sezondan beri gelen ve bu zamana kadar ki maçlarda da ayyuka çıkan, taraflı tarafsız tüm spor yorumcularının da katıldığı hatalar sonrası Ankaragücü takımının emekleri resmen doğranıyor. Alper Potuk’un pozisyonunu geçelim hadi hakem görmedi, VAR odası da gözünden kaçırdı. Peki, Remy’nin Erdi’ye yaptığı hareket ne olacak. 5-3 biten maçta Rize adına skorun dengesi değiştiren ve 3 gol atan Remy o hareket sonrası oyundan atılmış olsa idi ne olurdu, maç nasıl sonuçlanırdı bilinmiyor.

Ankaragücü’nün lobisi yok derken ne kastettiğim soruldu. Mesela Rizespor-Ankaragücü maçını izlemeyen biri 3 dakikalık özetlerde Remy’nin pozisyonunu görmüyor. Yayıncı kuruluş o pozisyonu kayda değer bulup özetlere koymuyor çünkü. Mesela Alper’e kolayca çıkan 2 kart Remy’i gibi bir dünya yıldızına çıkmıyor değil çıkartılmıyor. Niye çünkü çok büyük paralara Rize’ye gelen bu oyuncu eğer kırmızı görse 2-3 maç ceza alsa bu işten lobisi kuvvetli Rizespor’da, abone bulmakta zorlanan yayıncı kuruluşta kaybedecek. Maç sonu Başkan Fatih Mert geçen sezon Ankaragücü’nün kümede kalmasının birilerinin zoruna gittiği bunu da bu sezon ki maçlarda gördüklerine benzer bir açıklama yaptı. Ben bu görüşe katılmıyorum. Ben kendimi bildim bileli Ankaragücü’nün doğrandığı maç sayısını hatırlamıyorum. Belki hep orta sıralarda mücadele etmesi, taraftarın yenilgiye alışmış olması, nasılsa ne düşeriz ne üst sıralara oynarız rahatlığı o dönemlerde çok gündeme gelmiyordu ama, şu anda bin bir zorlukla kurulan, FIFA’sı, TFF’si transfer yasağı, ödemeler vs. derken oldukça zorlanan Ankaragücü birde bu sorunlarla uğraşıyor.

Ankaragücü’nün ne yaşadığı, nasıl zor süreçlerden geçtiği belki de doğru anlatılamadı Camia dışına. Yöneticiler biliyor, taraftarlar biliyor, Ankara basını biliyor ya da bizim gibi ulusal kabul edilen ama Ankaragücü ile gönül bağı olanlar biliyor her şeyi ama dışarıda demek ki doğru anlatamamışız bazı şeyleri. Başkan Fatih Mert bu hafta hem TFF hem de MHK yetkilileri ile görüşecek bilgisi var. Yetmez daha fazlası gerekli. İçten gelen, samimiyetinden kaynaklı taraftarla sosyal medya ilişkisini artık sonlandırmalı Başkan. Mümkün olduğu kadar ulusal basına çıkmalı, dertleri sadece Ankaragücü taraftarına değil tüm Türkiye’ye duyurmalı. Bu kulübün bir Basın Sözcüsü var. Bir tek gün medyada görmedik. Eskiden Basın Sözcüsü denilen isimler her gün TV, Radyo, gazetede muhakkak yer alırlardı. Şimdi Ankaragücü denilince sadece Fatih Mert ismi geliyor. Artık diğer yöneticilerde bizde varız deyip ellerini masaya vurmalı, seslerini duyurmalı kamuoyu oluşturmalı.

Bu eleştirileri Mehmet Yiğiner zamanı da yapıyorduk. Doğruları yanlışları geçtim ama o dönemde Mehmet Yiğiner tek başına uğraşıyordu o işlerle. Artık Kasım ayında kongrede sadece ismen değil cismende Ankaragücü Yöneticisi olduğunu ispatlayacak isimler yönetime dahil edilmeli. Maddiyat elbet önemli ama mevcut yönetimde Faruk Koca’nın isminin ve özverisinin açtığı kapılarla döndürüyor sonuçta Kulübü. En azından Faruk Koca’ya da, Fatih Mert’e de manevi destek verecek ve Ankaragücü için mesai yapacak isimler girsin Yönetime.

Genel anlamda takımı yorumlayarak yazımı tamamlayayım. Öncelikle eğer Ankaragücü Camiası Fuat Çapa’ya sabır gösterebilirse ileri de çok güzel günlerin onları beklediğini göreceğiz. Futbolcular yavaş yavaş adaptasyon ve uyum sürecini atlatıyorlar. Rize maçının kaybedilme nedeni futbol olarak bakılırsa bireysel hatalar. Muhakkak Fuat Hoca bu konuya da çözüm bulacaktır. Bu maç Ricardo’nun yediği 2 gol var ki evlere şenlik. Es keza o golleri Korcan yese kellesi gitmişti. Aynı şekilde 2 sezondur defans hattı çok iyi dediğimiz, önlerinde oynayan isimler zayıf olduğu sıkıntı yaşanıyor diye savunduğumuz defans hattı çok fazla bireysel hata yapmaya, konsantre eksikliği yaşamaya başladı. Bunlar hep bir süreç ve illaki sürecin sonu gelecek. Benim oyuncularla yapabildiğim görüşmelerimde hepsinin Hocadan çok memnun oldukları izlenimi aldım. Ersun Yanal zamanı 7 hafta neler yaşandığını ve sonrasında yaşananları hatırlatarak değerlendirme mi sonlandırayım. Ankaragücü her maç üstüne koyarak gidecek ve sabrın sonunda yüzleri güldüren bir takıma sahip olacak Ankaragüçlüler.

Bizden Zanka Medya’dan, Zanka TV’den artık söz etmeye gerek yok. 110 bine yaklaşan abonesi, milyonlarla ifade edilen görüntülenme sayıları ile ağır ağır emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Çok yakında Ankaragüçlüleri sevindirecek bir sürprizimiz olacak inşallah size.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
9