Zanka

Korona virüs salgını tiyatro dünyasını derinden sarstı. Salonlarda oyunlar yeni yeni başlarken, 24. İstanbul Tiyatro Festivali de perde açmak için gün sayıyor. Bu yıl festivaldeki tiyatrolar, hem tiyatro salonlarında hem de pandemi nedeniyle dijital ortamdan izlenecek. Peki biletler ne zaman satışa çıkacak? İşte 24. İstanbul Tiyatro Festivali’yle ilgili detaylar…

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 24. İstanbul Tiyatro Festivali, 14 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında hem sahnelerde hem de çevrimiçi platformda izleyicilerle buluşacak.

Festivalde yurt dışından ve Türkiye’den toplam 29 tiyatro, dans ve performans topluluğu sahne alacak.

Bu yıl programında hem fiziki hem de çevrimiçi performanslara yer veren festivalin fiziki performansları, Covid-19 önlemleri altında; DasDas, Fişekhane, Moda Sahnesi, Zorlu PSM, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Babylon, Yapı Kredi Bomontiada, Caddebostan Kültür Merkezi, Surp Vortvots Vorodman Kilisesi gibi mekânlarda gerçekleşecek.

Çevrimiçi performanslar ise festival süresince online.iksv.org adresinden izlenebilecek.

Festival salgın nedeniyle alışılmışın dışında bir program sunuyor. ‘Dijital tiyatro’ kavramını sorgulayarak çevrimiçi platformda izleyiciyle buluşturacağı performansların büyük bir kısmı, dijital platform için özel olarak üretilmiş yapımlardan oluşuyor.

Podacto‘ yapımı iki farklı ses performansından izleyicinin çeşitli araçlarla dahil olacağı interaktif yapımlara birçok özgün proje, bu yıl festival programına dahil edildi.

Festival ayrıca salgının Türkiye’de tiyatro sahnesi üzerindeki ağır etkisini biraz olsun hafifletmek amacıyla bu yıl yerli yapımlara geniş yer ayırıyor.

Bu yıl festivalin onur ödülleri ise dansçı koreograf Geyvan McMillen, yönetmen Işıl Kasapoğlu ve Belçikalı yönetmen Ivo van Hove’a sunulacak.

Biletler cuma sabahı 10.30’dan itibaren Biletix’te satışta olacak.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver