Zanka

Aniden bastıran dolu ve fırtına Kumluca’daki vatandaşlara zor anlar yaşattı. Seralar zarar gördü, ağaçlar devrildi ve iş yerleri zarar gördü. Bir otobüs durağında bekleyen genç kadın ise devrilen durağın altında kalarak can verdi…

Antalya'nın Kumluca ilçesinde saat 14.00 sıralarında şiddetli yağış, dolu ve fırtına etkisini gösterdi. Kuvvetli rüzgar ile birlikte aniden başlayan ve yaklaşık üç dakika süren dolu hayatı olumsuz etkiledi.

Elmalı önünden gelen yağış, dolu ve fırtına, Kavak, Hızırkahya, Göksu ve Kum mahallelerinde ilk belirlemelere göre cam ve plastik seralarda zarara neden oldu. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi ve iş yerlerinde hasar meydana geldi.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle ilçedeki Yeni Camisi'nin minaresi yıkıldı, evlerin çatıları uçtu, araçlarda hasar oluştu. Dolu nedeniyle bölgedeki seralar zarar gördü.

Kumluca-Finike kara yolunda ise otobüs durağında bekleyen kimliği henüz öğrenilemeyen genç bir kadın, rüzgarın etkisiyle devrilen durağın demir profillerinin altında kaldı. Ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı Kumluca Devlet Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver