Zanka

Geçen hafta yurt genelinde okul servislerine yönelik denetim gerçekleştirilmişti. 30 binden fazla incelenen aracın ardından EGM, 159 okul servisinin trafikten men edildiğini duyurdu. Bu araçlar içerisinde fazla yolcu taşıyanlar da var, izinsiz taşımacılık yapan da...

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yüz yüze eğitimin kademeli olarak belirli sınıf seviyelerinde başlamasının ardından ülke genelinde 12-16 Ekim tarihleri arasında okul servis araçları ve şoförlerine yönelik yoğunlaştırılmış denetim gerçekleştirmişti.

EGM’den yapılan açıkamada, bu süre içerisinde toplam 30 bin 260 okul servis aracı denetlendiği belirtildi ve sonuca ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"168 sürücü/aracın Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde belirtilen hususlara uymadığı, 63 aracın yetkisiz/izinsiz taşımacılık yaptığı, 72 aracın fazla öğrenci taşıdığı tespit edildi. 159 araç trafikten men edildi. Toplam 1997 trafik kural ihlali tespit edilerek idari yaptırım uygulandı. Türk Polis Teşkilatı olarak eğitim-öğretim dönemi boyunca çocuklarımızın trafik güvenliğine yönelik bu denetimlerin planlı ve periyodik olarak kararlılıkla yürütüleceği kamuoyuna saygıyla duyurulur"

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver