Zanka

Ekmek fiyatlarındaki artışın ardından MHP lideri Devlet Bahçeli askıda ekmek kampanyası başlatmıştı. Kampanya muhalefet partileri tarafından ekonomideki kötü gidişatın göstergesi olarak yorumlandı. Kendisine yönelik eleştirilere sert yanıt veren Devlet Bahçeli, “Milletimizin ekmeğine göz koyacak kadar nankörsünüz. Bunların mayaları lekeli sicilleri bozuk” dedi. Bahçeli, Ali Babacan’ın “Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir” sözlerine de “‘Askıda ekmek milliyetçilik değildir’ diyen ekmeksiz sen nerden bilirsin milleti, milliyetçiliği, ne ilgin ve irtibatın var milletle” diye yanıt verdi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada MHP'nin başlattığı askıda ekmek kampanyası sonrası yapılan eleştirilere sert sözlerle tepki gösterdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

* Askıda Ekmek Kampanyası siyasal bir tepki veya eleştiri değil, manevi bir görevi ifa hassasiyeti, kardeşliği, hatırlamayı, paylaşmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliğidir.

* Biz askıya ekmek koyduk ekmeksizler birer birere saklandıkları delikten ortaya çıktı. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Milletimizin ekmeğine göz koyacak kadar nankörsünüz. Bunların mayaları lekeli sicilleri bozuk...

* Fitneye tevessül etmesinler. bizden ekmek istesinler. Layık değilseler bile onlara gönderecek cömertlik bizde vardır.

* 'Askıda Ekmek' kampanyamızı eleştiren odakların, milletimizin ekmeğine göz koyan, ekmeğinden çalmak için bahane hazırlayan kriz tacirleri olduğu açıktır. Biz ekmeği askıya koyduk. Helalden yana tercihimizi gösterdik.

ALİ BABACAN’A YANIT

* ‘Askıda ekmek milliyetçilik değildir’ diyen ekmeksiz sen nerden bilirsin milleti, milliyetçiliği, ne ilgin ve irtibatın var milletle.

BABACAN NE DEMİŞTİ?

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek kampanyasını şu sözlerle eleştirmişti:

“'Askıda ekmek' diye bir proje başlattılar. Bundan hiç utanmıyorlar mı? Adaleti, insan haklarını, demokrasiyi askıya alırsanız o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Bu, iktidarın bir ortağının vatandaşının ekmek parasına muhtaç kaldığını açıkça ilan etmesi demek. Söze gelince, yerli ve milli diyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver