Zanka

Ermenistan’ın saldırılarıyla başlayan Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sıcak çatışmalar sürüyor. Azerbaycan ordusu emin adımlarla ilerlerken, önemli bir haber daha geldi. Azerbaycan’dan yapılan açıklamaya göre, Ermenistan’a ait tahminen 400 askerin olduğu bir alay taburunun neredeyse tamamı etkisiz hale getirildi. Birlik yeniden yapılanmak için Ermenistan’a döndü…

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine, yaklaşık 30 yıldır işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak için 27 Eylül'de başlattığı operasyonda ilerleyişini sürdürüyor.

Operasyon kapsamında Azerbaycan tarafından çok sayıda bölge işgalden kurtarılırken, Ermenistan ordusu da ağır kayıplar vermeye devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cebrail istikametindeki operasyonlarda Ermenistan ordusunun 556. alay taburunun imha edildiği belirtildi. Yaklaşık 400 sözleşmeli askerden oluşan tabur personelinin çoğunun etkisiz hale getirildiği, askeri birliğin yeniden yapılanmak üzere Ermenistan'ın Ararat kentine döndüğü ifade edildi.

Açıklamada alay komutanının kalan personeli tekrar savaşmaya göndermeyi reddettiği için görevden alındığı, savaşa gitmeyi reddeden birçok askere de soruşturma açıldığının öğrenildiği kaydedildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver