Zanka

Abant’ın doğa harikası Yedigöller Milli Parkı, sonbaharın güzelliğini görmek ve şehir gürültüsünden kaçmak isteyenlerin akınına uğradı. Alana girmek için oluşan uzun araç kuyruklarında, vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kaldı. Girişte yapılan HES kodu kontrolü bekleyiş süresini daha da uzattı…

Bolu'ya 45 kilometre uzaklıktaki doğal güzellikleriyle bilinen Yedigöller Milli Parkı, her yıl olduğu gibi bu yıl da sonbaharla birlikte ayrı bir güzelliğe büründü.

Çok sayıda kişi Yedigöller'deki güzelliği görmek ve kalabalık şehirlerden kaçmak için milli parka geldi. HES kodu ile girişlerin sağlandığı Yedigöller'e gelenler yoğun bir kalabalık ile karşılaştı.

Uzun araç kuyrukları oluşunca, tatil keyfi çileye dönüştü. Çok sayıda vatandaş içeri girmek için saatlerce beklemek zorunda kaldı. Ayrıca otoparklarda yer kalmayınca araçlar, ormanlık alanlara ya da yol kenarına park edildi. Çok sayıda jandarma ekibi de bölgede trafiği düzenlemek için ve HES kodu kontrolü yapmak için görev aldı.

Yedigöller Milli Parkı'nda oturma alanları ve kamp alanları da doldu. Tuvaletlerde de uzun kuyruklar yaşandı.

BİRÇOK İLDEN GELİYORLAR

İstanbul'dan gelen Mustafa Bektaş, "Girişte belli bir araba kapasitesinden sonra alınmamalı. Belli bir kapasite belirlenmeli. Buradaki yol durumu düzenlenmeli. Giriş başka yerden çıkış başka yerden olmalı. Ben de aracımı bıraktım ve yolun açılmasını bekliyorum" dedi.

Kırıkkale'den gelen Mustafa Yeşilyurt da Yedigöller'deki yoğunlukla alakalı bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, "Doğası çok güzel bir yer. Harika bir yer. Ancak şu çile çekilecek gibi değil. Buna bir çözüm bulmaları lazım. Bolu tarafından giren araçlar, burada hiç park etmemeli. Girişe park yapılması lazım, araçlar orada bırakılmalı içeri girişte otobüs kullanılmalı. Ya da buradan giren araçlar başka bir yerden çıkacaklar. Her yer balata kokuyor. Araç egzozları kokuyor. Doğaya çok zararı var. İnsanlar hiç dikkat etmiyorlar. Çöpler ayrı, oturma ayrı. Maske kurallarına uymuyorlar. Uyaran görevlilere sorun çıkartıyorlar" diye konuştu.

Ailesiyle birlikte karavanla Yedigöller'e gelip kamp yapan Levent Aktay ise "Yedigöller çok güzel. Doğa harikası. Ailece gelinecek yerler. Oksijeni bol. Ama aşırı kalabalık var. Sosyal mesafeyi koruduktan sonra bir sorun olmaz. Şehirden sıkıldığımız için dağlara tepelere kendimizi atıyoruz" ifadelerini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver