Zanka

Kurucusu olduğu Türkiye Değişim Hareketi’ni siyasi partiye dönüştürmek için yola çıkan Mustafa Sarıgül, bu sebeple DSP ile yollarını ayırdı. “Baba ocağından askere uğurlanan bir gencin duygularıyla DSP'den ayrılıyorum” diyen Sarıgül, DSP’lilere gönlünün hep açık olacağını da belirtti…

Uzun yıllar Şişli Belediye Başkanı olarak görev yapan ve 2019 yılının Ocak ayında CHP’den istifa ettiğini açıklayan Mustafa Sarıgül, 31 Mart yerel seçimlerinde DSP'nin Şişli Belediyesi başkan adayı olmuştu ancak sandıktan CHP’nin adayı Kadir Muammer Keskin’in ismi çıkmıştı.

Kurucusu olduğu Türkiye Değişim Hareketi’ni siyasi bir partiye dönüştürmek için düğmeye basan ve yeni parti için çalışmalarını hızlandıran Mustafa Sarıgül, Demokratik Sol Parti’den (DSP) de ayrıldığını açıkladı.

Sarıgül, “Kalplerimiz Türkiye İçin Atacak" başlığıyla Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Tarihi bir dönemeçte, milletimizin önüne yepyeni bir yol açmak üzere; bugün büyük bir göreve çıkıyorum... Ülkemizi her cephede içine düştüğü ağır buhrandan çıkarıp yeniden şahlandırmak amacıyla;

Ecevit’imizin barışa ve umuda yolladığı güvercinler gibi; Baba ocağından askere uğurlanan bir gencin duygularıyla Demokratik Sol Parti’den ayrılıyorum.      Bu yolculuğun zor ve çileli olduğunun; naza, bahaneye ve yorgunluğa yer olmadığının bilincindeyim.

Bu yolculukta Ecevit’imizin kurduğu Demokratik Sol Parti’nin ilkeleri ve kendisini ülkesine adamış kadroları hep kalbimde olacak.

“İnançlara saygılı laiklik”, “hakça paylaşım” ve ulusal birliğimizin vazgeçilmezliği” çerçevesinde; ‘seçkinlerin değil halkın Karaoğlan’ı olmanın yüceliğini bilerek yürüyeceğim.

Demokratik Sol Parti’nin Genel Başkanı Önder Aksakal başta olmak üzere, İstanbul İl Başkanımız Sayın Çiğdem Mercan, tüm il ve ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclisi üyelerimiz ve tüm teşkilatlarda görev alan tüm kardeşlerim beni her zaman bağırlarına bastılar. Onların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Her biri pırıl pırıl olan ve kalpleri Türkiye için atan bu arkadaşlarımla gönül bağımız hiç kuşku yok ki ilelebet devam edecektir. Tüm yurttaşlarıma olduğu gibi, özellikle DSP’li kardeşlerime de gönlüm hep açık olacaktır. Yolumuz açık olsun.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver