Zanka

Milyonlarca kişinin işini kolaylaştıracak uygulama dün itibarıyla başladı. Telefon, internet, kablo TV, Digiturk, D-Smart gibi abonelikleri iptal ettirmek isteyen vatandaşlar, artık kapı kapı gezmek zorunda kalmayacak ve bu işlemi e-Devlet üzerinden yapabilecek. Peki e-Devlet’ten abonelik iptali nasıl yapılır? İşte 5 adımda abonelik iptali…

İnternet, telefon hattı, uydu televizyon gibi abonelik gerektiren hizmetlerin iptali, firmaların dilekçe, faks gibi istekleri nedeniyle adeta çileye dönüşüyordu. Artık kullanıcılar firmaların fesih için talep ettiklerini yapmak zorunda değil. Dün başlayan uygulama ile iptal işlemi e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Pratik uygulama herkesin beğenisini toplarken, e-Devlet’ten abonelik iptalinin nasıl yapılacağı da merak konusu oldu. Peki e-Devlet ile abonelik fesih başvurusu nasıl yapılır? İşte izlemeniz gereken yollar:

1- BTK’nın e-Devlet platformunda bulunan ‘Abonelik Fesih Başvurusu’ sayfasını açın. (sayfaya ulaşmak için tıklayınız)

2- Karşınıza çıkan ekranda ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ adımını geçmek için mobil imza, e-imza, T.C. Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları üzerinden e-Devlet’e giriş yapın

3- e-Devlet’te oturum açtıktan sonra açılan listeden aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi seçin. 

4- Söz konusu şirket için ‘abonelik sorgula’ bağlantısına tıklayın.

5- Karşınıza çıkan ekranda ‘fesih başvurusu yap’ bağlantısına tıklayın.

e-Devlet Kapısı'ndan gerçekleştirilen fesih başvurusunun ardından, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme, hizmet sağlayıcı tarafından durdurulacak.

İşletmeciler, abonelerin nakil, devir, hat dondurma gibi talepleri mevcutken e-Devlet Kapısı üzerinden fesih başvurusu gelmesi halinde bu başvuruyu yerine getirmekle de yükümlü olacak.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
231