Zanka

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun korona virüs tedavisi devam ediyor. Hastanede tedavi gören Başkan İmamoğlu, sosyal medyadan yeni bir mesaj paylaştı ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Başkanın yorgun görüntüsü ise dikkatlerden kaçmadı…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüs tedavisi gördüğü hastaneden yeni bir videolu mesaj paylaştı.

Önce sağlık durumu ile ilgili bilgi vererek “Salgın sürecinde kendinizi sakınmaya özen gösterin. Bugün hastanedeki 4. günüm, her şey olumlu yönde gidiyor. Çok iyi hissediyorum. Tek üzüntüm sizlerden uzak kalmak” diyen Başkan İmamoğlu, ardından da 28 Ekim’de açılacak Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ile ilgili bir müjde açıkladı.

Ekrem İmamoğlu müjdesini açıklarken şu ifadeleri kullandı:

“3 aydır gerçekleştirdiğimiz deneme sürüşleri problemsiz geçti. Bu hattın açılış törenini 28 Ekim'de yapacağımızı çok önceden duyurmuştuk. Hastanede olmam hasebiyle açılış törenimizi erteledik ama metromuzun hizmete girmesini ertelemiyoruz. 28 Ekim Çarşamba günü öğlen saat 12.00 itibarıyla Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu İstanbulluların hizmetinde olacak. Arkadaşlarımız daha önce 2 günlük bir ücretsiz kullanım planlamışlardı. Düşündüm ve bu hattın 10 gün boyunca İstanbullulara ücretsiz kullandırılması gerektiğine karar verdim. Evet, bu hat alışkanlık yapsın diye 10 gün boyunca ücretsiz olacak. Hayırlı uğurlu olsun”

AKP’Lİ YÖNETİME TEŞEKKÜR ETTİ

İmamoğlu şöyle devam etti:

* Kıymetli İstanbullular; burada bir teşekkürü de İBB'nin önceki yönetimlerine yapmak istiyorum. Çünkü bu hattın kaba inşaatı önceki dönemde bitirildi.

* Elektromanyetik sistemlerinin de yapım işlerini tamamladık. Eğer bir tören yapabilseydik, bu hatta hizmeti geçmiş önceki başkanlarımızı da davet etmiştik, kurdelemizi beraber kesecektik. Kısmet değilmiş. Tabi bu hattın bir de devamı var. Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş. Beşiktaş istasyonunda arkeolojik çalışmalar uzun süredir devam ediyor.

* Kabataş'ta da Mart ayından beri arkeolojik çalışmalar başladı. Diğer tünel ve istasyonlarda ise inşaat çalışmaları sürüyor. Hedefimiz bu kısmı da 2022 yılının ilk 6 ayı içinde açmak.

“DURDURULMUŞ METRO HATLARINI HİZMETE SOKMA YILI”

* Bu yıl ve 2021, bizim için daha önce durdurulmuş metroları hizmete sokma yılı olacak” diyen İmamoğlu “Çok yakında Eminönü-Alibeyköy Tramvayı sefere başlayacak. Sonra gelecek yıl Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküleri devreye girecek. Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın ilk bölümünü de 2021'in ilk yarısında açacağız. Ardında da yıl sonuna doğru Dudullu-Bostancı Metrosu hizmete girecek. Yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ülkemize tekrar hayırlı olsun. Unutmayın, 28 Ekim Çarşamba günü saat 1.:00'den itibaren 10 gün boyunca ücretsiz olarak hizmetinizde olacak. Hepinize sağlıklı günler dilerim.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver