Zanka

Bahar tadında günler geçiren İstanbul’a kış resmen geliyor. Yarından itibaren Türkiye’yi etkisi altına alacak yağışlı hava dalgası, özellikle batıda sıcaklıkları düşürecek. Bu hafta boyunca etkisini sürdürecek yağışlar, hafta sonu yerini kar soğuğuna bırakacak… İşte son tahminler...

Günlerdir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yarından itibaren belirgin bir şekilde düşmeye başlıyor.

Yarından itibaren yurdun batı kesimlerinde başlayacak ve 4 gün sürecek yağışların etkisiyle sıcaklıklar 10 dereceye kadar düşecek.

AKOM’dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere bugün gece saatlerinden itibaren başlayacak sağanak yağışların aralıklarla önümüzdeki hafta başına (Pazartesi) kadar devam edeceği belirtildi.

SU BASKINI UYARISI

Sonbahar mevsiminin bu zamanlarında kısa süreli yağan kuvvetli yağmurların neden olduğu; yollarda göllenme, taşkın, su baskınlarına ve yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı AKOM, vatandaşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

KAR SOĞUĞU DA GELİYOR

Öte yandan yağışların sıcaklıkları düşürmesi beklenirken, özellikle hafta sonu kar soğuğuna yakın bir soğuma da bekleniyor.

Meteorolojinin 5 günlük tahmin haritası ise şöyle:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver