Zanka

Korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden AKP’li eski Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Kuzu için resmi tören düzenlendi…

İki haftadır İstanbul’da özel bir hastanede korona virüs tedavisi gören anayasa hukukçusu ve eski AKP milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, dün hayatını kaybetti.

Burhan Kuzu için bugün İstanbul’da cenaze töreni düzenlendi. Fatih Camii’ndeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

“Musallada bulunan değerli dava arkadaşımız yol arkadaşımız Prof. Dr. Burhan Kuzu hocamızı ebedi yolculuğuna uğurluyoruz. İstanbul Üniversitesi’nde anayasa hukukçusunun olmadığı dönemde davasını bilen biri olarak görev yaptı. Oradan yetiştirdiği öğrencilerle övündü hep. Parlamentoda birlikte yürüdüğümüz yolculuğumuz oldu, danışmanım oldu. Korona virüsüyle olan mücadelesinde kaybettik. Öncelikle ailesi olmak üzere milletimizin başı sağ olsun.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver