Zanka

Her üniversitenin öğrenci kabulünde belirli şartlar vardır ancak böylesi ilk kez duyuldu. Bir üniversite, öğrenci alımı için YouTuber olma şartı koydu. Bu durum üniversitenin öğrenci mi arıyor yoksa bedava reklam peşinde mi? sorusunu akıllara getirdi…

Üniversitelerin öğrencilerin çeşitli yeteneklerini dikkate alarak burs programları sunması veya ek kontenjan imkanı sağlaması normal, ancak Endonezya’da sıra dışı bir karar alındı.

Endonezya’daki bir devlet üniversitesi olan University of Pembangunan Nasional Veteran, öğrenci alımı yapılırken YouTuber olmayı zorunlu hale getirdi.

Bu karara göre; üniversitenin ekonomi, siyaset bilimi, hukuk, mühendislik veya bilgisayar bölümünde okumak isteyen öğrencilerin YouTube’da en az 10 bin aboneye ve 100 bin görüntülenmeye sahip olması gerekiyor.

Üniversite rektörü Erna Hernawati, YouTube’un insanlara ulaşmak konusunda en etkili araçlardan birisi haline geldiğini ve bu nedenle üniversiteye kabul edilenlerin deneyimlerini başkalarıyla paylaşmalarını istediklerini belirtiyor.

Tabi, üniversitenin belirlediği katı kuralar var. Kışkırtıcı içeriklerin yer aldığı kanalların kabul edilmeyeceği belirtiliyor. Başvuru yapanların yeteneklerini kampüste çekecekleri iki – üç dakikalık bir video ile kanıtlaması isteniyor.

Hepsi bu kadar değil, tüm şartları yerine getiren YouTuber’ların akademik bilgilerinin test edilebilmesi için UTBK olarak adlandırılan bilgisayar tabanlı yazılı sınavı geçmeleri gerekiyor. Sonrasında üniversiteye kabul yapılıyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver