Zanka

İzmir’i vuran depremde Bayraklı’da yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı’nın enkazından güzel bir haber geldi. İsminin Mestan olduğu öğrenilen kedi, 97 saat sonra sağ salim kurtarıldı. Sahibine ulaşıldı, yakında kavuşacaklar…

Merkez üssü Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonucunda Bayraklı ilçesinde bulunan Yılmaz Erbek apartmanı, ilk iki katının çökmesiyle yan yattı. Bir süre vinç desteğiyle ayakta tutulan binanın üst katlarının ekiplerce kontrollü şekilde yıkıldı.

Enkazda hayvanlar olduğu bilinen binada arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir kedi tam 97 saat sonra AFAD görevlisi tarafından canlı kurtarıldı.

Sahibinin bina sakinlerinden birinin olduğu öğrenilen kedi çıkarılırken, çevredeki vatandaşlar da büyük bir mutluluk yaşadı.

Kediyi teslim alan Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Sibel Altun, mutluluktan söyleyecek kelime bulamadığını ifade etti. Altun, şöyle konuştu:

* Bir yavrumuzu daha canlı kurtardık. Her canlının yaşam hakkı eşittir.

* Günlerdir bizimle birlikte olan ekiplerimize teşekkür ederim. Genel durumu iyi ancak çok korkmuş.

* Kediler 7 gün açlığa ve susuzluğa dayanabiliyorlar. Kediyi veteriner hekimlerimize teslime ettikten sonra sahibine ulaştıracağız.

* Korktuğu için dokunmak istemiyoruz ancak boynunda mavi bir tasması var.

* Aynı binada iki kedimiz daha var ve onların da kurtulmasını bekleyeceğiz.

Öte yandan kedinin isminin Mestan olduğu ve sahibine ulaşıldığı öğrenildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver