Zanka

Ayda enkaz altından kurtuldu mucize dedik ! Elif enkaz altından kurtuldu mucize dedik !

Bu çocukların dünyaya gelmeleri zaten başlı başına bir mucizedir.

Elif ve Ayda'nın saatler sonra enkazdan çıkarılması minik bedenlerinin verdiği mücadele benim için umut, bir yeniden doğuştur.

Nasıl ki enkaz üstünde fotoğraf veren, işi şova dönüştürenleri eleştirdiysem şimdi de bu çocukların neden enkaz altında olduğunu unutup sadece mucize olarak, olayın bir dizi film içine sokulmasını eleştiriyorum.


Yaşanılan şey sanal olmayan acı gerçektir ! Bir film seti platformunun görüntüleri değildir, bunu da tekrar hatırlatmak gerek sanırım.

"Ayda'nın acıyan bir yeri yok, köfte ve ayran istiyor" diyen sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya gelen tepkilerin zemininde de yaşanılan acının  vehameti söz konusudur.

Olay öyle bir duruma geldi ki çocukların kurtuluşundaki umuttan rant elde etmeye çalışan siteler var. Umudun fotoğrafları pazarlanmaya başlandı bile, ne acı...


Gözardı etmememiz gereken acının paylaşımı !

Evet Elif, İdil, Ayda kurtuldu ve çok mutluyuz yaşadıkları için ama onların enkaz altında olmalarına sebep olanları, sistemi eleştirmeyi ve hesap sorulmasını da gündemimizden çıkarmamak gerekiyor. Aksi olunca iş başka yöne doğru gidiyor.

Küçük çocuklar üzerinden romantizm yapmak yerine şunları hatırlayalım ;


İdil kız kardeşini

Elif abisini

Ayda annesini kaybetti !

Kahramanlık hikayeleri de güzel elbette ki ama tedbir hikayelerini de gündeme alalım diyorum. Çünkü ben  de tedbir hikayesi görmek istiyorum çoğunluk gibi...


Sevgilerimle

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
6