Zanka

Pfizer ve BioNTech'in Covid-19'a karşı geliştirdiği aşının 3'üncü faz denemelerinin yüzde 90 oranında etkili olduğu açıklanmıştı. Dünyanın konuştuğu bu umut veren gelişmenin ardından, herkes söz konusu aşının fiyatını merak eder olmuştu. O soru yanıt buldu. İşte corona virüs aşısının fiyatı…

Corona virüs salgını dünyanın dört bir yanında yayılmaya devam ediyor. Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran salgında, toplam vaka sayısı 51 milyonu aştı.

Birçok ülkede virüse karşı aşı geliştirme çabaları da süratle devam ediyor. İnsan deneyleri süren aşılardan birinden dün umut veren bir haber gelmişti. Amerikan ilaç şirketi Pfizer ve Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Covid-19'a karşı geliştirdiği aşının, 3'üncü faz denemelerinin yüzde 90 oranında etkili olduğu açıklanmıştı. 6 ülkede 43 bin 538 kişi üzerinde test edilen aşının, denemelerde şimdiye kadar ciddi bir güvenlik endişesi ortaya çıkmadığı duyurulmuştu.

BioNTech ve Pfizer’in, gelen olumlu verilerinin ardından bu ay içinde ABD'ye corona virüs aşısı için onay başvurusunu sunacakları belirtildi.

AŞININ FİYATI BELLİ OLDU

Pfizer, ABD hükümeti ile Temmuz ayında 1,95 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. İki doz halinde uygulanan bu aşının ABD’deki fiyatlandırılmasında doz başına 159 TL, iki dozunun ise 318 TL olacağı bildirildi.

İki şirket tarafından yapılan açıklamada bu ayın sonunda acil durum onayı için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne başvurulmasının planladığı ifade edilerek, bulgunun herhangi bir Covid-19 aşısının ticari olarak ruhsatlandırmadan önceki son aşama olan 3. aşama denemelerindeki ilk bağımsız analizinin sonucu olduğu belirtildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3