Zanka

Pazar günü yapılacak Formula 1 Türkiye Grand Prix’si öncesi pilotlar antrenman turuna çıktı. Ancak pist şartları dünyaca ünlü pilotlara zor anlar yaşattı, birçoğu pistin kayganlığından ve yol tutuşundan şikayetçi oldu…

Türkiye'de Formula 1 heyecanı 9 yıllık aranın ardından yeniden yaşanmaya başladı. Pilotlar saat 11.00 itibariyle Intercity İstanbul Park'ta ilk antrenmanlarını yaptı.

Ancak antrenmanın başlamasından kısa süre sonra Ferrari pilotu Charles Leclerc'in çarptığı dubanın tamiri için pist şartları nedeniyle kırmızı bayrak sallandı ve seans durduruldu. Yaklaşık 10 dakikalık aranın ardından yeniden start verildi.

“BUZDA GİBİYİZ”

Bu sırada pistte tur atan pilotlar, zeminin kayganlığından dert yandı. İşte pilotların konuşmaları:

Red Bull pilotu Max Verstappen: "Buzda gibiyiz. 8. viraj için boyunluk kullanmayacağım. Boyunlukla yarışmaktansa kafamın düşmesini tercih ederim"

McLaren sürücüsü Lando Norris: "Buzda kullanmaktan daha kötü"

Haas için yarışan Kevin Magnussen: "Çimlerde sürmek gibi.. Islak zeminden çok daha düşük yol tutuşu var"

Öte yandan McLaren pilotu Carlos Sainz güç ünitesi ve hidrolik direksiyon problemi yaşayarak pist dışına alınırken, Alpha Tauri sürücüsü Pierre Gasly ise ilk virajda spin attı.

Mercedes ekibinden antrenman turu atan Valtteri Bottas'a "Mümkün olduğunca lastik yak" uyarısı geldi.

"START ANTRENMANI İÇİN YOL TUTUŞU YOK"

İlk yarım saatlik bölümde Bottas, Raikkonen ve Vettel haricinde tur süresi kaydeden pilot olmadı.

İlk turunu atan Lewis Hamilton sıralamada kendisine 17. olarak yer bulabildi. Hamilton, "Start antrenmanı yapmak için yeterli yok tutuşu yok" ifadelerini kullandı.

"YENİ ASFALT FAZLA KAYGAN"

Bu arada yarış hakemi olarak görev yapan Fatih Altaylı da "Yeni asfalt fazla kaygan. Pilotlar alışmaya çalışıyor ama bayağı zorlanıyorlar" paylaşımında bulundu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver