Zanka

Somalı ve Ermenekli maden işçileri, ödenmeyen ücretleri ve tazminat hakları için bir süredir direniyor. Ankara’ya yürüyüş kararı alan madencilerin, sosyal medyadan başlattığı “#madenciyleyürüyorum” kampanyasına birçok sanatçıdan da destek geldi…

Maden işçileri, tüm zorluklara ve engellere rağmen hakları için mücadeleden vazgeçmiyor. Ödenmeyen ücretleri ve tazminat hakları için direnen Somalı ve Ermenkli madenciler, 16 Kasım Pazartesi gününe kadar herhangi bir gelişme olmazsa yürüyüşlerini devam ettireceklerini açıkladı.

Bağımsız Maden İş Sendikası’ndan Başaran Aksu, direnişte Soma kolunda 32, Ermenek kolunda 76’ncı günde olduklarını belirterek, “Madencilerimizin hakkı verilene kadar mücadele etmeye kararlıyız” dedi. Aksu, son gelişmeleri şöyle özetledi:

“Bir taraftan yürüyoruz, bir taraftan da çeşitli müzakere zeminleri oluşuyor. Müzakere ciddiyetini kaybedince tekrar yürüme kararı alıyoruz. Tabii kollukla karşı karşıya geliyoruz. Gözaltılar oluyor. Şu anda Soma kolu Göl Marmara’da… Burada bir komisyon oluşturdular, başına da eski Giresun Valisi’ni atadılar. Bu hafta içinde bize somut bir cevap vereceklerdi. Bir sonuç alamadık. Soma kolunda yürüme kararı aldık. Ermenek kolunda da valilik koordinasyonunda iki haftadır bir müzakere yürüyordu. Burda da işveren beklenen adımları atmayınca pazartesi için yürüme kararı aldık.”

SANATÇILARDAN DESTEK MESAJLARI

Bağımsız Maden İş Sendikası’nın sosyal medyada başlattığı “Madenciyle yürüyorum” kampanyası büyük destek gördü. En önemli destek de sanatçılardan geldi.

Çok sayıda sanatçı, “Madenciyle yürüyorum” etiketiyle bir kısmı video kaydıyla olmak üzere destek mesajları yayınladı.

“ANANIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL HAKLARINIZA KAVUŞMANIZA DİLİYORUM”

Usta sanatçı Genco Erkal, madenciler için yayınladığı mesajında şunları söyledi:

“Ermenekli ve Somalı madenci dostlar, taleplerinizde sonuna kadar haklısınız. Yıllardır size uygulanan zulme karşı mücadelenizi yürekten destekliyorum. Yolunuz açık olsun. Ananızın ak sütü gibi helal haklarınıza kavuşmanıza diliyorum, en kısa zamanda.”

HANGİ SANATÇILAR DESTEK VERDİ?

Genco Erkal’ın dışında destek olan sanatçılardan bazıları şöyle:

Sumru Yavrucuk, Levent Üzümcü, Leman Sam, Pelin Batu, Ahmet Ümit, Yeşim Salkım, Murat Uyurkulak, Hüsnü Arkan, Erdal Güney, Orhan Alkaya, Taner Rumeli, Onur Saylak, Barış Atay, İbrahim Karaca, Mehtap Meral, Selim Kalıç, Mazlum Çimen.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver