Zanka

Teknolojinin geldiği nokta zaman zaman korkutucu olabiliyor. İşte tam da bu türden bir haber İsrail’den geldi. Geliştirilen fütüristik ses teknolojisi cihazı, seslerin kulaklık ya da hoparlör olmadan doğrudan dinleyicinin beynine gönderilerek, sesin kafanın içinde duyulmasını sağlayacak…

The Independent'ta yer alan habere göre; İsrailli Noveto Systems isimli şirket, sesin doğrudan kafanın içinde duyulmasını sağlayan fütüristik bir ses teknolojisi cihazı geliştirdi.

Masa üstü prototipi tanıtılan cihaz, kulaklık ihtiyacı olmadan, çevreye duyulmadan dinleyicinin kafasının içinde sesleri duyabilmesine imkan tanıyor.

Bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi olan bu cihazın üretilmesinde 3 boyutlu algılama teknolojisi kullanıldı. Sound beaming (ses saçma) adlı bir teknolojiyle çalışan cihaz, başta kullanıcının kulağının konumunu belirleyen ve daha sonra sesi göndermek için ses ötesi dalgalarını kullanan 3D algılama modülüyle çalışıyor. Ses, stereo olarak ya da dinleyicinin çevresinde 360 derecelik ses oluşturarak dinlenebiliyor.

Cihazın denemesinde doğa sesleri kullanıldı ve dinleyenlerin kendilerini orada hissetmesi amaçlandı.

AP ajansı, teknolojinin demosuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Dinleme hissi doğrudan bir bilim kurgu filminin içindeymişsiniz gibi hissettiriyor. 3 boyutlu ses o kadar yakın ki sanki kulaklarınızın içindeymiş, önünde, üstünde ve arkasındaymış gibi"



Bu içeriğe emoji ile tepki ver