Zanka

İstanbul’da yaşanan Formula 1 heyecanı nefes kesen bir yarışla noktalandı. Mercedes’in deneyimli pilotu Lewis Hamilton, 6. sırada başladığı yarışı lider olarak tamamladı. Kariyerindeki 90’ıncı zaferini elde eden Hamilton, 7. kez dünya şampiyonu oldu ve böylece pistlerin efsane ismi Michael Schumacher’in rekoruna da ortak oldu…

Formula 1 yarışlarının 14. etabı "Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020", Kurtköy'deki İstanbul Park pistinde gerçekleşti.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Racing Point pilotu Lance Stroll, 9. sıraya kadar düşüp podyumun uzağında kaldı.

Yarışa 6. sırada başlayan Lewis Hamilton ise hem yarışı kazandı hem de Formula 1’de 7. şampiyonluğuna ulaştı. İngiliz pilot, bu şampiyonlukla birlikte efsane Alman pilot Michael Schumacher’in de rekorunu yakaladı.

7. kez şampiyon olan Lewis Hamilton, takım arkadaşı Bottas’a tur bindirdiği yarışta Perez’i geçip yarış bitene kadar da arkasına bakmadan farkı açarak kariyerinde 90’ıncı kez zafer elde etmeyi başardı.

İLK 10

1- Lewis Hamilton (Mercedes)

2- Sergio Perez (Racing Point)

3- Sebastian Vettel (Ferrari)

4- Charles Leclerc (Ferrari)

5- Carlos Sainz (McLaren)

6- Max Verstappen (Red Bull)

7- Alexander Albon (Red Bull)

8- Lando Norris (McLaren)

9- Lance Stroll (Racing Point)

10- Daniel Ricciardo (Renault)

Öte yandan İstanbul’daki 58 turluk yarışı 3 pilot tamamlayamadı. Alfa Romeo'dan Antonio Giovinazzi, Williams pilotu Nicholas Latifi ve Haas’tan Romain Grosjean damalı bayrağı göremedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver