Zanka

Korona virüs vakalarının yeniden hızla tırmanması üzerine alınan yeni tedbir kararları kapsamında, okullarda yüz yüze eğitime ara verildi. Yüz yüze eğitim, yerini yeniden online eğitime bıraktı. Peki okul öncesi kurumlar ve kreşler açık olacak mı? İlköğretim, ortaokul ve liselerde sınav olacak mı? İşte MEB’den yapılan o açıklama…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), korona virüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından, uzaktan eğitimin detaylarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamaya göre uzaktan eğitim sürecinde önemli detaylar şöyle:

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

* 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek.

OKUL ÖNCESİ VE KREŞLER KAPALI OLACAK

* Bakanlığa bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da uzaktan eğitim kapsamında olacak.

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ

* Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak. 5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki "bireysel eğitimler" yüz yüze gerçekleştirilebilecek.

UZAKTAN EĞİTİM DERS PROGRAMLARI

* Uzaktan eğitim haftalık ders programları, okul yönetimlerinin koordinesinde, öğretmenler tarafından öğrenciler ve velilerle paylaşılacak.

* Okul yöneticileri ve öğretmenler, ara tatil süresince yeni dönemdeki uzaktan eğitim süreçlerini öğrencileriyle işledikleri ders konularına ve müfredat programına göre yapılandıracak..

* TRT EBA Anaokulu / İlkokul, Ortaokul ve Lise kanallarının haftalık ders programları 18 milyon öğrenci velisinin cep telefonlarına kısa mesaj servisiyle ulaştırılacak.

* Ders yayınları, öğrencilerin telafi ve pekiştirmelerine imkân sağlamak için günde üç kez tekrarlanarak ekrana gelmeye devam edecek.

YIL SONUNA KADAR SINAV YOK

* 31 Aralık 2020'ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimleri ve öğretmenler aracılığıyla öğrencilere duyurulacak.

* Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır.

YENİ NAKİL BAŞVURUSU ALINMAYACAK

* Okullar arası nakil başvurularında 18 Kasım 2020'ye kadar yapılan başvurular işleme alınacak, 31 Aralık 2020'ye kadar yeni başvuru alınmayacak.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
12