Zanka

Dünyayı saran corona virüs salgınının en yoğun yaşandığı beşinci ülke olan Rusya’da, Başkan Putin telekonferans görüşmesinde öksürük krizine girdi. Görüntülerle birlikte Putin’in corona virüse yakalanmış olabileceği iddiaları da hızla yayılırken, Kremlin iddiaları yalanladı…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, salgının neden olduğu ‘finansal sorunlar’ hakkında üst düzey yetkililerle telekonferans yöntemiyle konuşurken öksürük krizine girmesi dünya basınına bomba gibi düştü.

Cümlesini bitirmekte zorlanan ve defalarca boğazını temizleyen Putin’in mücadelesi uzun süre devam etti.

Görüntülerin endişe yaratması üzerine Kremlin’den bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamada, “Başkan Putin’in herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor. Corona virüsüne yakalanmadı” denildi.

RUSYA’DA SON DURUM

ABD, Hindistan, Brezilya ve Fransa'nın ardından en çok vakanın görüldüğü beşinci ülke olan Rusya'da da rakamlar hızla yükseliyor. Sağlık Bakanlığı son verileri paylaşırken, ülkede aynı gün içinde hem kritik bir sınır aşıldı hem de yeni bir rekor kırıldı.

Son 24 saatte 463 kişinin hayatını kaybetmesiyle, salgın başından bu yana en yüksek ölü sayısı kayıtlara geçti. Toplam can kaybı böylelikle 33 bin 850’ye yükseldi.

Dünden bu yana 23 bin 610 kişiye corona virüsü teşhisi koyulurken, Rusya 2 milyon vaka sınırını geçen beşinci ülke oldu. Rusya'da salgın başından bu yana teşhis koyulan kişi sayısı 2 milyon 15 bin 608 olarak açıklandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1