Zanka

10 yıl önce kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve yıllardır bitmeyen inşaatlarıyla, bitse de satılmayan rezidanslarıyla bir türlü istenilen noktaya gelinemeyen Fikirtepe’de, 5 milyar liralık ihale devlete kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, Bakan Kurum “Konutları, devlet güvencesiyle biz yapacağız” dedi…

2010 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve 2012 yılından bu yana inşaatların devam ettiği Kadıköy’ün Fikirtepe semtinde, krizi bitirmek için devlet harekete geçirdi.

Hem kat malikleriyle müteahhitler arasındaki anlaşmazlıklar hem de ekonomik sorunlar nedeniyle belirsizliğe giren Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni, devlet tamamlayacak. TOKİ ve iştiraki Emlak Konut GYO, yarım kalan veya hiç başlamayan inşaatların yapımını üstlenecek.

Yeni Fikirtepe Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Fikirtepe'nin örnek şehircilik başarısı olarak anılması için devletimiz elini taşın altına koymuştur. Konutları, devlet güvencesiyle biz yapacağız.

Bakanlık olarak, TOKİ Başkanlığımız ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz. Hiç başlamamış, herhangi bir anlaşma yapmamış, sözleşme imzalamamış, yıkılmamış adaların da planlarını revize etmek suretiyle, Aralık ayında yeni planları askıya çıkaracağız. Konutları, devlet güvencesiyle biz yapacağız. 60 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren Yeni Fikirtepe Projesi'nin yatırım değeri yaklaşık 5 milyar lira olacak. 1,5 milyon metrekare inşaat alanını kapsayan projeye inşallah hızlı şekilde başlayıp etaplar halinde vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver