Zanka

MHP lideri Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparken, hem “dava arkadaşım” dediği Alaattin Çakıcı ile tehdit tartışması yaşayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, hem de Bülent Arınç’ı adeta topa tuttu. “Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem. Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz” diyen Bahçeli, Arınç için ise “Hala YİK üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın TV'ye çıkıp Osman Kavala ile terörist Demirtaş'a güzellemeler yapması çarpıklıktır, ahmaklıktır” ifadelerini kullandı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ŞEHİT ÖĞRETMENLER

* Şehitlerimiz haklarını helal etsinler, geride bıraktıkları anneleri, babaları müsterih olsunlar. Bu cennet vatanın tarihi ve manevi hakları namusumuza emanettir. Necmettin Yılmaz 23 yaşındaydı, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde öğretmenlik yapıyordu. Memleketine giderken PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlandı ve yakıldı.

* Yıllar içinde pek çok öğretmenimizi teröre kurban verdik. Hepsinin de tertemiz hayalleri vardı. Biliyor ve inanıyoruz ki öğretmenlik kutsal bir mesleğin adıdır. Öğretmen demek irfan kapısının anahtarı demektir. Konuşmanın hakkını vermek için sözcükleri anlamalıyız, çare öğretmenlerdir.

* Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitimin mecburi şekilde ertelendiğini bu dönemde, öğretmenlerimizin mücadelelerine devam etmesini takdirle takip ediyoruz. Hiç kuşku yok ki eğitim ve öğretimin temelleri de bu süreçten etkileniyor.

ALAATTİN ÇAKICI VE KEMAL KILIÇDAROĞLU

* Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, Alaattin Çakıcı şehidimizin oğludur, Alaattin Çakıcı vatan ve millet sevdalısıdır. Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem.

* Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz. Çakıcı bebeklere kurşun sıkmadı, karakolları ateşe vermedi, yollara mayın döşemedi.

* Kılıçdaroğlu eğer mafya görmek istiyorsa birlikte anayasa hazırladığı teröristlere baksın, onların yüz hatlarını dikkatle incelesin. Asıl mafya, asıl yeraltı dünyasının elemanı Demirtaş değil midir? Acil beklentimiz Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekenin karara bağlanmasıdır. Bu terörist Demirtaş sevdası hayra alamet değildir.

BÜLENT ARINÇ

* Hala YİK üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın TV'ye çıkıp Osman Kavala ile terörist Demirtaş'a güzellemeler yapması çarpıklıktır, ahmaklıktır. Bu şahsın iki suçluyu serbest bırakmasını istemesi ihanete yataklıktır, suça iştiraktir. Sayın Arınç, biz Kürt kökenli kardeşlerimizi bir teröristin anlatıldığı kitaplardan değil hayatımızın bizahiti içinden, anı da acı da gelecekte birlikte olmamızdan tanıyor ve onlara baktığımızda kendimizi görüyoruz. Devran isimli kitap bir terör anlatısıdır. Yazan da teröristtir. Demirtaş'a masum gözüyle bakıyorsan, Eren Bülbül'e 11 aylık Bedirhan bebeğe ne diyeceksin? Hamile kadınlarımızın kurşunlanmasını nasıl yorumlayacaksın?

TÜRK GEMİSİNE BASKIN

* Avrupa Birliği tarafından yapılan İrini Harekatı'nda görev alan bir Alman fırkateyni Türk gemisine korsanca bir müdahalede bulunmuştur. Hukuk ve ahlaka temelden aykırıdır. Eşkiyalıktır, ahlaksızca bir tehdittir.  Tüm gemi personelinin zorla üstünün aranması, kaptanın başına silahları askerin dikilmesi eşkiyalıktır. Gerekli nota Türkiye tarafından verilmiştir. Türkiye hakkını yedirmez, haysiyetini çiğnetmez.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver