Zanka

Korona virüs vakalarında yaşanan artış, İstiklal Caddesi’ndeki turistlerin pek de umurunda değil gibi görünüyor. Zira kimileri maskesiz dolaşıyor, kimileri ise yemek yerlerinin önündeki kalabalıkta çekinmeden yemek yiyor. Tabi sadece turistler değil, bazı vatandaşlar da büfelerin önündeki ağaçları masaya çevirmiş durumda...

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki yoğunluk, korona virüs vakalarındaki artışa rağmen sürüyor.

İstiklal Caddesi'ne çıkan vatandaşlar maske takma zorunluluğuna genelde uyarken çoğu turistin bu kurala uymadığı görüldü.

İstiklal Caddesi'nde denetimlerini sürdüren polis ekipleri de maske takmayan ve sigara içenlere para cezası kesti. Bazı turistler ise polisle tartışarak zor anlar yaşattı. Polis ekipleri, pasaportunun yanında olmadığını söyleyen kadın turiste uzun süre laf anlatmaya çalıştı.

İstiklal Caddesi'nde gezen Merdan Akbudak, "Türkiye'yi kontrolü zayıf bir ülke olarak görüyorlar. Rahat gezme, rahat eğlenmek derdindeler ama en büyük risk burada. Burası İstiklal Caddesi insanların yoğun olduğu yer. Burası çok kozmopolit bir yer. Risk İstiklal Caddesi'nde daha fazla. Burada daha fazla önlem almak lazım. Turistlerdeki vurdumduymazlık benim de dikkatimi çekti. Hatta bazen polislerle tartışıyorlar. Bizim millet daha dikkatli herhalde" dedi.

BÜFELERİN ÖNÜNDE YOĞUNLUK

Korona virüs tedbirleri kapsamında restoranlar oturarak müşteri kabul etmemesi nedeniyle Taksim Meydan'daki büfelerin önünde yemek kuyrukları oluştu.

SAKSILARI MASA YAPTILAR

Çoğu kişi yemeklerini ellerinde yemek zorunda kaldı. Bazıları da saksı ağaçların etrafında yemeklerini yedi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver