Zanka

Tekrar kansere yakalanan ve birkaç gün önce yoğun bakıma kaldırılan 23 yaşındaki Ayyüce Çınar’dan acı haber geldi. Bir bacağını kaybeden ama her zaman örnek aldığı Neslican Tay gibi tüm gücüyle kanserle mücadele eden Ayyüce’nin yorgun bedeni, daha fazla dayanamadı… O artık tıpkı Neslican Tay gibi mücadeleci ruhuyla anılacak…

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki İrem Ayyüce Çınar, 2017 yılında sağ bacağında şişlik şikâyetiyle hastaneye gitti. Burada bacağında kitle olduğu tespit edilen Çınar, başka bir hastaneye sevk edildi. Tetkiklerden sonra Çınar, Nörofibromatozis hastası ve yumuşak doku kanseri olduğunu öğrendi.

Genç kız 2018 yılında sağ bacağından sinir kılıfı tümörü ameliyatı oldu ardından radyoterapi ve kemoterapi almaya başladı.

Süreç içerisinde bir bacağını, saçlarını ve kaşlarını kaybeden Çınar, hayat enerjisini hiç düşürmedi ve geçen sene hayatını kaybeden Neslican Tay'ı örnek aldı.

5 gün önce yoğun bakıma kaldırılan ve bilinci kapanan Ayyüce’den, bu sabah saatlerinde acı haber geldi. Ayyüce Çınar’ın vefatı, sosyal medya hesabından “melek oldu” notuyla paylaşıldı.

Çınar, geçen sene, “Hastalık türlerimiz Neslican Tay ile benziyor. Ben de saçlarımı kaybettim ama kanser değil, biz güçlüyüz” mesajını vermişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver