Zanka

Korona virüs vakaları hızla artıyor ancak vaka sayılarının açıklanması bile alışverişe engel olamadı. “Efsane Cuma” indirimlerinden faydalanmak isteyen yüzlerce kişi, bugün İstanbul ve Ankara’daki AVM’lere akın etti. Polisler ise bu kez alışveriş merkezlerinde denetimdeydi…

Korona virüs salgınına rağmen ‘Efsane Cuma’ adıyla yapılan indirimlerden faydalanmak isteyen vatandaşlar alışveriş merkezlerine akın etti.

İstanbul ve Ankara’da AVM’lerde yaşanan yoğunluk görüntüleri dikkat çeken türdendi.

Başkent Ankara’da indirim günleri nedeniyle birçok mağazada büyük indirimler uygulandı. İndirimden yararlanmak isteyen vatandaşlar, AVM'lerde ve mağazalarda yoğunluğa neden oldu.

Korona virüs tedbirleri kapsamında belli sayıda müşterinin içeriye alınması nedeniyle vatandaşlar mağazaların önünde kuyruk oluşturdu. Fiziksel mesafeye uygun şekilde sıraya giren vatandaşlar, dakikalarca içeriye girmek için bekledi.

İstanbul’da da farklı alışveriş merkezlerinde yoğunluk yaşandı. Özellikle alışveriş merkezlerinin içindeki mağazaların önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Görevliler sosyal mesafe kuralı uyarılarında bulundu. Ancak zaman zaman kalabalık sebebiyle sosyal mesafe kuralına uyulmadı.

Aynı şekilde alışveriş merkezlerinin dışında da kalabalık oluştuğu görüldü.

AVM’DE DENETİM

AVM'lerde "Efsane Cuma" adıyla yapılan indirimlerinden faydalanmak isteyenler yoğunluk oluştururken, polis ekipleri de denetimler yaptı.

Alışveriş için gelen müşterilerin girişte ateşleri ölçüldü, sosyal mesafe konusunda sık sık görevliler ve polis ekipleri tarafından uyarıldı.

AVM içerisinde de denetim yapan polis ve zabıta ekipleri hem mağaza önünde kuyrukta bekleyenleri hem de içeride alışveriş yapan müşterileri denetledi. Sosyal mesafe, maske ve hijyen konularında tedbirlere uymayan mağaza çalışanları ile müşteriler polis ekiplerince uyarıldı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver