Zanka

Yazılarımı okuyanlar bilir. Sivaslıyım, Sivas'ta yaşıyorum. Şehrin bin bir problemi olsa da Zanka Medya ulusal bir medya grubu olduğu için bu sorunları burada dile getirmiyor, daha çok ülke gündemine, siyasete ilişkin yazılar yazıyorum.

 

Fakat yakın zamanda AKP'nin kalelerinden biri olan bu şehirde vicdanımın kabul etmediği şeyler yaşandı. Olan biteni daha net görüp ifade edebilmek için hemen yazmak istemedim, ortaklığın yatışmasını, tarafların sakinleşmesini bekledim.

Vizyon58 TV'nin programcısı gazeteci yazar Metin Kabakçı, Sivas Valisi Salih Ayhan'ı program yapmak için davet ediyor. Sayın Valimiz programcının soru sormasına pek müsaade etmiyor, bu sebeple sorulacak sorular makul mü, değil mi anlayamıyoruz.

Her idari amir gibi heyecanla şehirle ilgili projeleri anlatıyor. Özellikle eğitime ve kitap okumanın yaygınlaşmasına önem verdiğini dile getiriyor.

Programdan bir hafta sonra Metin Kabakçı'nın iş yerine vergi levhasını sormak üzere polisler geliyor. “Siz maliyeden mi geliyorsunuz, niçin bana vergi levhası soruyorsunuz?” demesi üzerine iş çığırından çıkıyor. Metin Kabakçı apar topar gözaltına alınıyor, dört saat sonra serbest bırakılıyor. Bir çeşit gözdağı veriliyor.

Bu olayın Sayın Vali’nin TV programında rahatsız olduğu için gerçekleştiğini düşünmek istemiyorum.

Polisin kraldan çok kralcı olduğunu da düşünmek istemiyorum.

Sadece Sivas için değil tüm valilerin kendini Osmanlı Paşası gibi görüp astığım astık kestiğim kestik tavırlarla şehrin mutlak hâkimi pozisyonlarında olduklarını da düşünmek istemiyorum.

Evet, burası iktidarın kalesi fakat aynı zamanda âşıklar şehri, Veysel’in Pir Sultan Abdal’ın yetiştiği topraklar. Hiçbir yerde bu kadar güzel çalınamayan sazın başkenti. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet’in temellerini attığı, milli mücadeleyi başlattığı şehir. Bileği bükülmeyen olimpiyat şampiyonları, dünya şampiyonları güreşçilerin yetiştiği şehir. Tarihi kadim uygarlıklara dek uzanan, Anadolu Selçuklu Devleti’nin doğuyu da gözleyen batıyı da gözleyen çift başlı kartalı. Zengin ve köklü bir kültüre sahip önemli siyasetçiler, yazarlar, sanatçılar yetiştiren bir şehir.

Siz burayı iktidarın karargâh merkezi olarak görüp şehri bir tek AKP ile özdeşleştirir, aman hükümet karşıtı sesler çıkmasın diye önlemler almaya kalkışırsanız ihanet etmiş olursunuz. Çünkü iktidarlar bugün var, yarın yoklar. Oysa biz bu şehrin sahipleriyiz ve hep burada olacağız.

Sivas halkı Sayın Vali'nin canla başla çalıştığının, güzel projeler ürettiğinin farkında. Salih Ayhan'ı seviyor ve takdir ediyoruz. Büyük bir ihtimalle bu talihsiz olayla ilgisi yok. Fakat polisin fevri tavırları yoksa Sayın Vali mi diye akıllardan geçmesine sebep oluyor. Bırakın insanlar soru sorsun, konuşup tartışsın. Düşünen insanlardan zarar gelmez. Siz her şeye he diyenlerden korkun.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
12