Zanka

CHP’li vekil Ali Mahir Başarır’ın “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış” sözlerine yönelik tartışmalar sürüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, bu sözlere bir kez daha tepki gösterdi. Bakan Akar “akla ziyan bir husus” derken, Güler ise “hiç hoş olmadı, çok yanlış” dedi…

Sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının temsilcileri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesine destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, ‘ordu satıldı’ tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Akar, “Hangi sebeple olursa olsun birilerinin orduyu özne olarak kullanıp onu 'satılmış' kelimesiyle yan yana koyması gerçekten akla ziyan bir husus” açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanı Güler ise “Silahlı Kuvvetler için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, çok yanlış. İnanıyorum ki hukuk gereğini yerine getirecek. Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver