Zanka

Korona virüs tedbirleri kapsamında bu hafta sonundan itibaren her hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 2 gün sürecek kısıtlama öncesi yurdun dört bir yanında semt pazarları doldu taştı. Vaka sayılarının yüzde 100 arttığı Adana’da da, pazarlarda hem sosyal mesafe unutuldu hem de halk sebze ve meyveleri elleriyle seçti…

Ülke genelinde hafta sonu uygulanacak olan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde, tüm uyarılara rağmen vaka sayılarının yüzde yüz artış gösterdiği açıklanan Adana’da, bazı vatandaşlar kuralları hiçe saymaya devam ediyor.

Kentte vatandaşlar bugün semt pazarlarına akın etti. Merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'ndeki semt pazarında vatandaşların sosyal mesafeye uymadıkları gibi elleriyle sebze ve meyve seçip alışveriş yapması dikkat çekti.

“TAM BİR REZİLLİK”

Kimsenin kurallara uymadığını söyleyen Tahir Yılmaz isimli bir vatandaş, “Kurallara kimse uymuyor. Tam bir rezillik. Maskesiz olanlar var. Sigara içenler var. Elleriyle seçen var. Uyarsak da boş Adana'da. Vakalar artıyor ama Adana uymuyor. Yoğunluk hem hafta sonu kısıtlama olacağı için var ancak buranın normal hali de böyle” diye sitem etti.

Bir başka vatandaş ise vakaların artması nedeniyle korktuğunu ancak çoğu vatandaşın kuralları hiçe saydığını söyledi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver