Zanka

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Çin aşısı yaptıracak mısınız?” sorusuna, “Önce sayın Erdoğan yaptırsın aşıyı herkesin gözü önünde, o zaman bakarız duruma” yanıtını verdi. Akşener, “O aşının olumsuz sonuçlarıyla karşılaştığımız takdirde bıraktık diyelim, vazgeçtik ondan (Çin aşısı), Türkiye’ye aşı nereden gelecek?" sorusunu dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir televizyon kanalında soruları cevaplandırdı.

Akşener, “Çin aşısı yaptıracak mısınız?” sorusuna, “Önce sayın Erdoğan yaptırsın aşıyı herkesin gözü önünde, o zaman bakarız duruma” yanıtını verdi.

Türkiye'nin sadece Çin'den COVID-19 aşısı almasını değerlendiren Akşener, şöyle konuştu:

* Aşı yaptırılması lazım, bu başka bir şey. Aşıyla ilgili dünyanın pek çok ülkesinde çalışma var.

* Bizim ülkemizde de vardı; son durum nedir hiçbir bilgimiz, fikrimiz yok.

* Çin aşısının ben güvenilir olup olmadığından ziyade, henüz üçüncü aşamayı geçmediklerini okuyoruz.

* Rusya'nın aşısı var, Almanya'nın aşısı var ve Amerika Birleşik Devletleri'nin aşısı var. Bunların, üçüncü fazları geçtiğine dair bilgimiz var.

“Bu bir zihniyet meselesi” diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

* Mesele aşının ötesinde bir zihniyet meselesi.

* Biz Türkiye olarak bu partili Cumhurbaşkanlığına kurumsal olarak geçtiğimizden beri; ondan evvel sayın Erdoğan'ın en hoşlandığı şey bireysel ilişki kurmaktı, yurt dışındaki ülkelerle şahsi ilişki kurmaktı, kurumsal değil.

* Dolayısıyla aynı şey bugün Çin ile ilgili geçerli. Fakat Çin'in korkutucu bir tarafı var ekonomik manada. Aşıyı bir kenara koyarak söylüyorum.

Akşener, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

* Aşıya gelince, aşı insanın sağlığıyla alakalı bir durum.

* Bir dönem, ‘Sayın Putin' sevdası sürüyor da, Rusya'yla bir ara iletişim yoktu. ‘Sayın Putin', ‘Dostum Putin'… Şimdi Çin'in yöneticileriyle ‘dostum' olmuş durumda ve tek bir aşı.

* O aşının olumsuz sonuçlarıyla karşılaştığımız takdirde bıraktık diyelim, vazgeçtik ondan (Çin aşısı), Türkiye'ye aşı nereden gelecek?

* Halbuki tedarik noktasında diğer aşılardan da, bitmiş aşılardan da; mesela Almanya'dan, Amerika Birleşik Devletleri'nden hatta Rusya'dan bağlantıların kurulması lazımdı vatandaşın sağlığı açısından.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver