Zanka

Irkçılık yeşil sahada da kendisini gösterdi… UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçına, dördüncü hakemin skandalı damga vurdu. Başakşehir’in yardımcı antrenörü Webo'ya alçakça bir şekilde ırkçı söylemde bulunan hakem nedeniyle, Başakşehir sahayı terk etti. UEFA ırkçı hakemi görevden aldı. Başakşehir ve Webo’ya hem PSG’den, hem Türkiye’den hem de dünyadan destekler peş peşe geldi…

Paris Saint-Germain ile İstanbul Başakşehir’in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6’ncı ve son maçında, karşılaşmanın 14’üncü dakikasında maçın hakemi Hategan’ın verdiği birkaç kararın ardından yedek kulübesi kızışırken, yardımcı antrenör Webo’ya kırmızı kart çıktı.

Bu sırada İstanbul Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo, 4’üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu tarafından ırkçı söylemlere maruz kaldı.

Maç durdu, uzun süren tartışmanın ardından UEFA delegesi sahaya inerken, iki takım da sahadan ayrıldı ve soyunma odasına gitti.

İstanbul Başakşehir’in resmi sosyal medya hesabından, "Irkçılığa hayır" paylaşımı yapıldı. Başakşehir'in sahadan çekilmesinin ardından Türk kulüpleri sosyal medya hesaplarından yanındayız mesajları paylaştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Irkçılık insanlık suçudur! Temsilcimiz Başakşehir’in yanındayız." ifadelerine yer verdi.

PSG'Lİ FUTBOLCULAR DA DESTEK VERDİ

Mbappe, Başakşehir'li futbolcuların sahayı terk etmesine destek oldu ve takım arkadaşlarını da sahayı terk etmeleri için teşvik etti.

KULÜPLERDEN DESTEK

Spor kulüpleri ve birçok futbolcu sosyal medya hesaplarından Webo’ya destek mesajları paylaştı.

UEFA IRKÇI HAKEMİ GÖREVDEN ALDI

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Rumen hakem Coltescu'nun sahada kalması durumunda müsabakaya devam etmeyeceklerini söyledi.

Bunun üzerine harekete geçen UEFA yetkilileri, ırkçı hakemi görevden aldı.

Gümüşdağ yaptığı açıklamada, "Dünya futbolu için çok kötü bir gün ve an. Dördüncü hakem orta hakemi ikaz ediyor ve 'Atmalıyız.' diyor. Kırmızı kartla gelip, kartı gösterirken Webo'yu göstererek 'Negro' diyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilebilir değil. Dördüncü hakem maçta kalırsa maça çıkmama kararı aldık. Eğer dördüncü hakem UEFA delegesi tarafından saha dışına çıkarılırsa maça devam edeceğiz. Başka türlü maça devam etmiyoruz. Bunu açık ilan ettik. Eğer dördüncü hakem çekilirse maça devam etme kararımız var. Onun dışında maça çıkmayacağız.

Şu an bekliyoruz. Eğer dördüncü hakemde ısrarcı olurlarsa, böyle bir ırkçılığa UEFA'nın, dünyanın en büyük organizasyonunda göz yumarlarsa Başakşehir Futbol Kulübü olarak bunun sonuçlarına katlanırız ama duyarsız kalamayız." diye konuştu.

Göksel Gümüşdağ, son yaptığı açıklamada hakemin görevden alındığını belirtirken, “4.Hakemin görevden alındığı bilgisi geldi. 4.Hakem kesinlikle ne VAR’da ne sahada olacak. Demba Ba ve Crivelli maça çıkmak istemiyor.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN UEFA’YA MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PSG - Başakşehir maçında yaşanan ırkçılık skandalının ardından bir açıklama yaptı.

Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinden Pierre Webo'ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız. #Notoracism”

MAÇ ÇARŞAMBA DEVAM EDECEK

PSG - Başakşehir maçı kaldığı yerden Çarşamba günü devam edecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver