Zanka

Seçim sürecinin sona ermesinin ardından zam haberleri dün peş peşe gelmişti. Dün kuru çay, şeker ve motorine yapılan zammın ardından bu gece ise benzine zam geliyor. Peki yeni fiyat ne kadar olacak? İşte detaylar…

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesi ve petrol ihraç eden ülkelerin üretim kısıntısına gitmesi Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını yakından etkiliyor.

Dün motorine yapılan 22 kuruşu tüketiciye yansımak üzere toplamda 29 kuruş zammın ardından bu gece ise benzin fiyatlarına 20 kuruş civarı zam bekleniyor. Akaryakıt yetkilileri bu zammın tamamının tüketiciye yansıyacağını söylüyor. Eşel mobil sisteminin devreye girmesi için 15 kuruş civarı bir zammın daha gelmesi gerekiyor.

Bugün benzin fiyatı İstanbul’da 6.81 TL’den, Ankara’da 6.89 TL’den, İzmir’de ise 6.85 TL’den satılıyor. Gelecek zammın kesinleşmesi sonucu bu fiyatlar güncellenip artacak.

DÜN YAPILAN ZAMLAR

Türk Şeker internet sitesinde yaptığı açıklamada, kristal şekerin fabrika çıkış fiyatının yüzde 16 arttırılarak KDV hariç 3.57 TL/kg’ye çıkarıldığını duyururken, Çaykur da kuru çay fiyatına yüzde 15 zam yapıldığını açıklamıştı. Motorinde ise litre fiyatına 29 kuruş zam yapılmıştı, bu zammın 22 kuruşu tüketiciye yansıtıldı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver