Zanka

İstanbul’da yapılacak final öncesi, son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. İşte zorlu eşleşmeler…

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk karşılaşmaları, 16-17 ve 23-24 Şubat 2021, rövanşları 9-10 ve 16-17 Mart 2021 tarihlerinde yapılacak.

İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen kura çekiminde, özellikle Barcelona - PSG eşleşmesi dikkat çekti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE SON 16 TUR EŞLEŞMELERİ

Borussia Mönchengladbach - Manchester City

Bayern Münih - Lazio

Atletico Madrid - Chelsea

RB Leipzig - Liverpool

Porto-Juventus

Barcelona - PSG

Sevilla - Dortmund

Atalanta - Real Madrid

UEFA AVRUPA LİGİ SON 32 TURU KURASI

Avrupa Ligi grubunu lider bitiren 12 ekip ile Şampiyonlar Ligi grubunu üçüncü sırada tamamlayan en iyi 4 takımın seribaşı olacağı son 32 turu kurasının torbaları ise şöyle:

Seribaşı takımlar: Milan, Napoli, Roma (İtalya), Ajax, PSV (Hollanda), Arsenal, Leicester City, Manchester United, Tottenham (İngiltere), Club Brugge (Belçika), Dinamo Zagreb (Hırvatistan), Hoffenheim, Bayer Leverkusen (Almanya), Rangers (İskoçya), Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Villarreal (İspanya)

Seribaşı olmayanlar: Antwerp (Belçika), Benfica, Braga (Portekiz), Kızılyıldız (Sırbistan), Dinamo Kiev (Ukrayna), Granada, Real Sociedad (İspanya), Krasnodar (Rusya), Lille (Fransa), Maccabi Tel-Aviv (İsrail), Molde (Norveç), Olympiakos (Yunanistan), Salzburg, Wolfsberg (Avusturya), Slavia Prag (Çekya), Young Boys (İsviçre)

SON 32 TURU MAÇLARI NE ZAMAN?

Son 32 turu ilk maçları 18 Şubat 2021, rövanşları ise 25 Şubat 2021 tarihlerinde yapılacak. Seribaşı takımlar, rövanş karşılaşmalarını evinde oynayacak.

Bu turda aynı grup ve ülke ekipleri ile Rusya ve Ukrayna takımları birbirlerine rakip olamayacak.

FİNAL İSTANBUL’DA

Geçen sezon normalde finale İstanbul ev sahipliği yapacaktı ancak korona virüs sebebiyle UEFA, turnuvayı Portekiz'de seyircisiz olarak oynatmıştı.

29 Mayıs 2021'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliğini yapacağı dev maça kadar, salgının hem ülkemizde hem de tüm dünyada azalması ve finalin seyircili olarak oynanması ümit ediliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver