Zanka

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çıkışına yanıt verdi. Kurtulmuş, “Parti kapatmalarının Türkiye’de olumlu sonuçları görülmedi” diye konuştu…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “HDP bir terör sorunudur, bölücülük yuvasıdır, fitne tezgâhıdır, demokratik güvenliğimize doğrulmuş melun bir silahtır. Bu kervan böyle gitmemelidir. Adalet ve hukuk devreye girmeli, HDP'nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır. HDP'yi Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur” sözleriyle, HDP’nin kapatılması çağrısında bulunmuştu.

Bahçeli'nin çağrısına Cumhur İttifakı ortağı AKP’den olumsuz yanıt geldi. NTV canlı yayınına konuk olan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, söz konusu kapatma çağrısı için şunları söyledi:

“Parti kapatmaların Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi. Türkiye milli beka meselesi olarak terörle mücadele ediyor. HDP'nin eline Türkiye partisi olmak için önemli fırsatlar geçti. Çukur eylemlerinde PKK'yı terör örgütü olarak görüyoruz diye tavır koymuş olsalardı bambaşka bir Türkiye'yi konuşuyor olabilirdik”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver