Zanka

Fenerbahçe sezon başında birçok transfer yaptı. Taraftarlar transferler esnasında çok mutluydu.

Çünkü rakiplerine oranla yıldız futbolcular tercih edilmişti. Antrenör tercihi olarak geçen sene Alanyaspor'da başarılı olan Erol Bulut belirlendi. Her ne kadar tercih yönetimden gelse de taraftarlar acaba sorusunu soruyordu.

Teknik direktörlüğü sadece oyun içerisindeki yeterlilik olarak görmek eksik kalıyor. Teknik direktörlük sahanın dışında da devam ediyor. Sahanın dışında iletişim halinde olduğunuz yıldız futbolcular var. Sahanın dışında iletişim istenilen boyutta değilse teknik direktörü sorgulayan yeterli bulmayan bir oyuncu kitlesi oluşuyor. Futbolcu işine baksın çıksın oynasın demek günümüz futbolcusu için hatalı bir tespit olur. Liderin ekiptekileri oyuna ikna etmesi gerekiyor. Tehlike sahadaki tehlikeden de büyüktür. Fenerbahçe'de oyuncuların beden diline bakınca oynatılmak istenen futbola inanmıyorlar.

Bugünkü paniğin yaşanmasında Fenerbahçe yönetiminin payı var. Teknik direktör futbolcuların çoğu ile anlaşıldıktan sonra kulübe geldi. Transfer başarısı için onlarca oyuncu almak değil Teknik direktöre inanan oyuncuları inşa etmek gerekiyor. Erol Bulut sistemine inanmayan futbolcularla karşı karşıya.

Sahada net bir şekilde gözlemlenen mücadele zayıflığı, egoların savaşı var. Tabela baktığınızda kaybedilmiş hiçbir şey yok. Ancak büyük bir psikolojik yıkım var. Bu yıkımı sadece bu sene ile açıklayamazsınız. Son beş yılda kulübün sahadaki başarısızlıkları en ufak bir başarısızlık halinde taraftarı karamsarlığa itiyor ve yine mi sesleri yükseliyor.

Erol Bulut psikolojik olarak dayanabilecek mi? Asıl teknik direktörlük sınavını vermeye başladı. Fenerbahçe yönetimi en tehlikeli açıklamayı yaptı. Hocamızın arkasındayız. Futbol kulüplerinin bu tip dönemlerle ilgili olarak temel sorunlarından bir tanesi kulüpte psikolojik yıkımları yönetebilecek profesyonellerin olmaması. Fenerbahçe teknik direktör yardımcısı olarak birçok eski futbolcu ile çalışıyor. Ancak bunlardan hiçbiri yetkinlik olarak psikoloji ya da benzeri alanlarda ilgili bir beceriye sahip değil.

Futbolu sadece saha içinde görmek saha içinde yaşananların saha dışına etkisini unutmak en büyük hatalardan bir tanesi. Erol Bulut ile futbolcular arasında bir düşünce birlikteliği yok. Yanılmıyorsam magazinsel spor basını bu yıl yine en çok Fenerbahçe'yi konuşacak.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1