Zanka

Sayıştay’ın İBB denetim raporunda yer alan tespitler tartışma yarattı. Sayıştay’a göre İBB’nin; 4 yaş ve altında çocuğu olan annelere ücretsiz toplu taşıma imkanı sağlaması, üniversite öğrencilerine yardım bursu vermesi ve ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak süt dağıtması mevzuata aykırıydı. Çok konuşulan rapora, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan tepki geldi…

Sayıştay'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2019 yılı denetim raporu yayımlandı. Yapılan tespitlerin başında da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaadi olan 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine verilen ücretsiz ulaşım kartı geldi. Yaklaşık 100 bin annenin yararlandığı ücretsiz kartlar, mevzuata aykırı bulundu.

Sayıştay raporunda, toplu taşıma araçlarında bazı günlerde bazı kişiler için indirimli-ücretsiz kullanım hakkı verildiği ancak bu konuda yetkinin cumhurbaşkanında olduğu belirtildi.

Ayrıca,  İBB’nin üniversite öğrencilerine yaptığı nakit yardımı ve ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıttığı Halk Süt de mevzuata aykırı bulundu.

İBB yıllık öğrenci başına toplam 3 bin 200 lira eğitim yardımında bulunmaya başlamıştı. 1 yılda 117 binden fazla çocuğa ücretsiz süt dağıtılmıştı.

BAŞKAN İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Çok konuşulan Sayıştay raporunun ardından bugün sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Sayıştay, 0-4 yaş çocuklu annelere sağladığımız ücretsiz ulaşımı, 115 bin çocuğa dağıttığımız ücretsiz sütü ve üniversitelilere sağladığımız eğitim desteğini mevzuata aykırı buldu. Üstün kamu yararı bulunan tüm hizmetlerimiz devam edecek. Anneler, çocuklar, gençler müsterih olsun”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1