Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Açıkçası Ferit kardeşim Zanka Medyada Ankaragücü için yazmamı istediğinde bu sıklıkla yazacağımı düşünmüyordum. Ben tam yazımı tamamlayıp, bu hafta artık yazmam dedikçe, öyle konular, öyle gelişmeler oluyor ki yeniden klavye başına geçmek zorunda bırakıyor insanı. Duyduğumuz her şeyi size aktarmak isterken inşallah sizleri bıktırmayız.

İsterseniz önce Pazdan olayı ile başlayalım. Devre arası transfer olan Pazdan, sakatlıktan yeni çıkmasından dolayı hepimiz için soru işareti iken, beklentilerin üzerinde performans gösterip, ligde kalmada en büyük pay sahibi savunma hattının da en önemli ismi oldu. Gençlerbirliği camiasının içinden bir abimle sohbet ederken Mustafa Kaplan imzaladıktan sonra, Pazdan’ı da alacağız dediğinde şaka yapıyor sanmıştım. Bu yıl için Pazdan’a ilk ödeme yapılmış, ikinci ödemeye de daha zaman varken, bu transferin gerçekleşmesi mucize olurdu. Mustafa Kaplan’ın verdiği bir röportajda Ankaragücü’nden futbolcu almayı düşünmüyoruz açıklaması da benim gibi herkesi rahatlatmıştı açıkçası. Peki, ne oldu da Pazdan, Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Ortada bir yönetimsel beceriksizlik olduğu kesin. Pazdan’ın menajeri sözleşmeye 50 bin Euro karşılığı serbest kalma maddesini eklerken, kulüp adına bu sözleşmeyi imzalayanlar, bu maddeyi görmedi mi?  Böyle bir maddeyi göre göre imzalayan her kimse, acilen onun kulüp adına imzaladığı her belge dikkatle ve titizlikle incelenmeli. Düşünsenize ligin son maçı olan Göztepe-Ankaragücü maçında kaybeden küme düşüyor olsun, maçtan yarım saat önce Göztepe Kulübü 50 bin Euro ödeyerek aklını çeliyor ve Pazdan takımdan ayrılıyor. Tamam, belki çok uç bir örnek ama gerçekleşebilir miymiş, bu yönetim mantığı ile gerçekleşebilirmiş. İşin diğer acı tarafı, Pazdan’ın takımda kalmak istediği ve 170 bin euroluk ödemenin yapılması durumuna ayrılmayacağını söylemesine rağmen yönetimin bu konuda kayıtsız kalması.   

 

Gelelim işin ahlaki boyutuna. Pazdan’ın sözleşmesinde 50 bin Euro karşılığı serbest kalabileceğini bilen 3 isim var. Futbolcunun menajeri, Ankaragücü Yönetimi ve Mustafa Kaplan. Hocaya geçen sezon kısa sürede kurduğu kadro ve takımı ligde tuttuğu için ne kadar teşekkür etsek az. Ancak Hocanın Gençlerbirliği ile anlaşmasından sonra, Pazdan olayının patlak vermesini ben iyi niyetli olarak görmüyorum. Tamam, Ankaragücü Yönetimi yüzde yüz hatalı ama gerek Mustafa Kaplan’ın gerekse Gençlerbirliği Yönetiminin yaptığının ahlaki bir tarafı bulunmuyor. Ankaragücü’nden oyuncu almayacağız deyip, arkasından Pazdan’ı transfer ediyorsan ve bunda da sözleşmedeki açıktan yaralanıyorsan, insanlar eleştirip, kızınca da tepki vermeyeceksin Hocam.

 

Gelelim diğer konuya. Perşembe günü Türkiye Futbol Federasyonu ile Bankalar Birliği, Kulüplerin borçlarının yapılandırılması için yapılan projeyi açıklayacaklar. İlk olarak Trabzonspor ile başlanacağı söyleniyor, bekleyip göreceğiz nasıl bir uygulama olduğunu. Ankaragücü’ne bunun yansıması nasıl olacak diye sorarsanız, çokta bir getirisi yok bize. Bakmayın siz bazı sitelerde Ankaragücü bu yapılandırmayı bekliyor haberlerine. Ankaragücü’nün borcunun yüzde 70’i futbolcu, teknik personel ve şahıslara. Ortada bir banka borcu yok ki neyi yapılandıracaksınız. İllaki azda olsa bir yapılandırma olacaktır ama bu Yiğiner ve Yönetiminin elini rahatlatacak, kulübe nefes aldıracak kadar olmayacak. Yiğiner’in çıktığı her programda bu konuyu gündeme getirmesi, oyalama ve zaman kazanmadan öteye geçmez.

 

Murat Ağcabağ konusuna girmeden önce son olarak Youness Mokhtar konusunu değinelim. Devre arası kulüple yollarını ayıran Mokhtar gelecek sezon Ankaragücü forması giymeye çok yakın. Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim. Yiğiner Yönetiminde, Başkanlığa aday Ağcabağ ve ekibinin de önceliği, Kulüple yollarını ayıran oyuncularla anlaşarak yeniden takıma kazandırmak. Bunun ilk örneği de Mokhtar diyebiliriz. Umarız bu geri dönüş sağlanır ve Mokhtar’da daha iyi bir performansla Ankaragücü’ne güç katar.

Sona en çok merak edilen konuyu Murat Ağcabağ’ın adaylığı konusunu bıraktık. Yiğiner ve ekibi hata üstüne hata yaptıkça, Ağcabağ bu süreçten güçlenerek çıkıyor. Daha düne kadar Murat Ağcabağ ismine karşı çıkan isimler bile, artık Yiğiner Yönetiminin Ankaragücü’ne katacağı bir şeyin kalmadığı düşüncesi ile bir değişim istiyor. Murat Ağcabağ hummalı bir şeklide çalışmalarını sürdürüyor. Mokhtar örneğine benzer bir çalışma yürütülüyor. Kulübün borcunun olduğu birçok futbolcu ile ön protokol imzalandı. Futbolculara, döviz kurunun artışı sebebiyle alacakları konusunda yeni teklifler sunuldu ve bu sayede eğer göreve gelmeleri durumunda 15-20 milyon bir sıcak parayla rahat hareket edecek durama geldi Ağcabağ ve ekibi. Dün Radyo sporda katıldığı programda aday olduğunu ciddi ciddi belli etti Ağcabağ. Bir sonraki aşamada birkaç gün içerisinde büyük ihtimalle TRTSPOR olacak bu kanal, Murat Bey hem yönetim kadrosunu, hem projelerini, hem de Başkan olması durumunda anlaştığı teknik direktör ve anlaştığı futbolcuları açıklayacak. Tribün gruplarından tam destek alan Ağcabağ’ın önündeki en büyük engel yine Yiğiner. Görevi kesinlikle bırakmayan Başkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la görüşerek destek isteyecek. Bu hafta içinde kısacası dananın kuyruğu kopacak.

 

Tüm bunlar olurken dün akşam Başkan Yardımcısı Metin Akyüz yaptığı paylaşımla bugün (Çarşamba) isteyen herkesi saat 11:00 da Tesislere beklediğini ve istenilen bütün sorulara cevap vereceğini açıkladı. Aslında Ankaragücü için bu gelenek olmuş bir durum. Tribün gruplarını karşısında bulan Yönetim arayı düzeltmek istiyor. Benim gördüğüm mevcut ortamda çok bir değişiklik olmayacağı ve grupların Ağcabağ’ı desteklemeye devam edecekleri. Metin Akyüz’ün açıklamalarını gidişat açısından bize de fikir yürütme şansı verecek. Muhtemeldir ki birkaç güzel haber paylaşacak Akyüz ve Yiğiner ve Yönetiminin görevi bırakmayacaklarını açıklayacak.

Her yazının sonunda sizden Zanka Medya için destek istiyoruz. Bir önceki yazıda verdiğiniz destek ile Twittter da Popüler Makaleler arasında kendimize yer bulduk. Hem Ankaragücü adının yer alması hem de Zanka Medyanın tanınırlığı için çok güzel bir gelişmeydi bu. Teşekkür ediyoruz destek veren, sosyal medyada yazıyı paylaşan herkese.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
25211