Zanka

Dünya İngiltere’de ortaya çıkan corona virüs mutasyonu sebebiyle alarma geçmişken, bir haber de Güney Afrika’dan geldi. Aynı İngiltere’deki gibi çok daha bulaşıcı olduğu ve hızla yayıldığı belirtilen mutasyonun, İngiltere’dekinden farklı olduğu da vurgulandı…

İngiltere’nin güneydoğusunda Covid-19’un daha hızlı yayılan yeni türü keşfedilmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ülkede keşfedilen mutasyonun yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu açıklamıştı.

Şimdi de Güney Afrika Cumhuriyeti’nde farklı bir korona virüs mutasyonu saptandığı belirtildi. Güney Afrika medyasında yer alan haberlere göre; Güney Afrikalı bilim insanları, yeni korona virüs mutasyonunun çok daha bulaşıcı olduğunu ve aynı İngiltere'deki gibi hızla yayıldığını belirtti.

Öte yandan uzmanlar, mutasyonun İngiltere'de ortaya çıkandan farklı olduğuna dikkat çekiyor. Salgının, kısa bir süre önce final sınavlarını vererek kutlama yapan gençler arasında hızla yayılması nedeniyle, birçok hastanedeki yatakların büyük ölçüde dolduğu bildirildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver