Zanka

Azerbaycan’da sivilleri hedef alan ve ağır bir yenilgiye uğrayarak ateşkese imza atmak zorunda kalan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, tören için gitti. Tepkiler büyüyünce papaz, Paşinyan’ı kiliseden kovdu…

Ermenistan’da, Dağlık Karabağ’daki savaşın sona ermesinin 40’ıncı gününde, hayatını kaybeden askerler için başkent Erivan’da 19 Aralık itibarıyla üç günlük resmi yas ilan edilmişti.

Azerbaycan karşısında Karabağ’da büyük hezimete uğrayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, kilisede ölen askerleri için düzenlenen törene katıldı.

Paşinyan, dini tören sırasında papaza elini uzattı ancak papaz tepki göstererek önce elini vermedi, sonra da kapıyı gösterdi. O anlar amatör kameraya yansıdı. Kiliseden kovulan Paşinyan yanındaki korumalara “gidiyoruz” diyerek kiliseden ayrıldı.

Öte yandan, Ermenistan’ın Azerbaycan sınırında bulunan Syunik bölgesi sakinleri, Paşinyan’ın bölgeye gelişi ile ilgili protesto düzenlendi. Bir grup bölge sakini Paşinyan’ın konvoyunu durdurmak için kent girişinde nöbet tuttu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver