Zanka

HDP’nin kapatılmasına yönelik MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talebi, AKP’li Numan Kurtulmuş tarafından olumsuz karşılanmıştı. Ortaklar arasında yaşanan bu anlaşmazlık siyaset dünyasında çok konuşulurken, Bahçeli’den Kurtulmuş’a sert bir çıkış gelmişti. HDP üzerinden yaşanan polemiği değerlendiren gazeteci Ali Tarakçı, çarpıcı yorumlarda bulundu. Tarakçı, Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu’nun liderliğe oynadığını ileri sürdü…

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’ninHDP kapatılsın” çıkışına “Parti kapatmalarının Türkiye’de olumlu sonuçları görülmedi” diye yanıt vermişti. HDP’nin kapatılmasına yönelik talebini yineleyen Devlet Bahçeli ise bu talebine karşı çıkan muhalefetin yanı sıra olumsuz yanıt veren AKP’li Numan Kurtulmuş’a da sert sözlerle yüklenmişti. Bahçeli, “HDP’nin kapatılmasına karşı çıkan CHP'li sözcüler, demokrasi istismarcısı İP'in Başkanı ve AK Parti'nin içindeki bazı yöneticiler cevap versinler; Türk devletinin ihaneti beslemesi, mermi, bomba, mayın, keleş masraflarını karşılaması olacak ve makul görülecek şey midir?” ifadelerini kullanmıştı ve taraf olma çağrısında bulunmuştu.

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programına konuk olan Gazeteci Ali Tarakçı, HDP’nin kapatılması üzerinden MHP ve AKP arasındaki polemiği değerlendirdi. Doğu Perinçek’in liderliğindeki Vatan Partisi’nin Yargıtay’a HDP’nin kapatılmasına yönelik talepleri de masaya yatırıldı.

“KÂR ZARAR HESAPLARININ ŞU AN YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Söz konusu polemiği değerlendiren ve Bahçeli’nin açıklamalarını hatırlatan ve Erdoğan’ın sessizliğine dikkat çeken Ali Tarakçı, şöyle konuştu:

“Numan Kurtulmuş kim? Ak Parti’nin genel başkan yardımcısı. Hatta olası bir sistem değişikliğinde genel başkan olarak düşünülen isim. Bahçeli hep onu hedef alıyor, aynı zamanda Perinçek de hedef alıyor. Hamlelere iyi bakın. Ak Parti’nin içerisinde dönüşüm yapabilecek, ya da bugünkü var olandan vazgeçmeye dönük adım atabilecek isimlerin sindirilmesine dönük olarak. Erdoğan’dan Ak Parti genel başkan yardımcısına söylenen bu sözle ilgili Bahçeli’ye ne yanıt verdiğini bilen var mı? Herhangi bir yanıt yok, susuyor herkes. Şöyle düşünün kendi hayatımız içerisinde bir şey olduğunda küt diye hamle yapar mıyız? Kaybedecek çok şeyiniz varsa geri çekilirsiniz, bir okuma yaparsınız. Kârlarınızı ve zararlarınızı hesap edersiniz. Ben bu hesapların şu an yapıldığını düşünüyorum.”

Peki AKP içerisinde Erdoğan’dan sonra bir liderlik için HDP üzerinden strateji mi yapılıyor? Süleyman Soylu’nun Meclis’teki olay yaratan konuşması, bu stratejinin bir parçası mı? Soylu liderliğe mi oynuyor? Hepsi ve daha fazlası, Ali Tarakçı’nın çarpıcı açıklamalarıyla Zanka TV’de sorgulandı.

ALİ TARAKÇI’NIN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver