Zanka

Korona virüs salgınının etkisinin azalması beklenirken, İngiltere’den gelen mutasyon haberi tüm dünyayı sarstı. Ülkeler mutasyona karşı alarma geçti. En merak edilen konu ise geliştirilen aşıların mutasyonlu virüs üzerinde etkili olup olmadığı. Aşılarda ön plana çıkan BioNTech’in bir numaralı ismi Prof. Dr. Uğur Şahin ise kendisinden emin konuştu…

Aşılar arasında en çok tercih edilen aşıyı geliştiren BioNTech'in üst yöneticisi olan Prof. Dr. Uğur Şahin, küresel çapta panik yaratan korona virüs mutasyonuna karşı, geliştirdikleri aşının etkili olacağı konusunda emin olduğunu ifade etti.

Amerikan ilaç devi Pfizer ile birlikte geliştirdikleri aşıya Avrupa Birliği tarafından onay verilmesinden kısa bir süre sonra Bild TV'ye konuşan Prof. Dr. Şahin, BioNTech şirketinin mutasyonu ilerleyen günlerce inceleyeceğini fakat meseleye itidalli yaklaştığını ifade etti.

Henüz korona virüs aşısı olmadığını fakat olmak istediğini ifade eden Uğur Şahin, Çalışanlarının işlerine devam edebilmeleri için aşılanmalarının daha önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver