Zanka

Korona virüsün yeni bir mutasyona uğradığı İngiltere’den, korkutan haber ikinci kez geldi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Güney Afrika'da belirlenen ve daha hızlı bulaşan endişe verici bir varyant bulunduğunu ve bunun İngiltere'ye de ulaştığının tespit edildiğini açıkladı…

Dünya, hafta sonu İngiltere’den gelen mutasyon haberiyle alarma geçmişti. Noel kutlamaları öncesi kısıtlamalar artırılmış, Türkiye dahil birçok ülke İngiltere’den seyahatleri yasaklamıştı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, bugün düzenlediği basın toplantısında Güney Afrika'da yeni bir korona virüs varyantının tespit edildiğini ve bunun İngiltere'de tespit edilen mutasyonundan daha da endişe verici olduğunu, daha hızlı bulaştığını, daha fazla mutasyon geçirdiğini söyledi.

Bu varyantın İngiltere'ye de geldiğini tespit ettiklerini ve bu virüsü taşıyan herkesi ve onlarla temas halinde olanları karantinaya aldıklarını belirten Hancock, varyantın özellikleriyle ilgili daha fazla ayrıntı vermedi ancak virüsün incelenmekte olduğunu söyledi.

KARANTİNA ÇAĞRISI

Buna karşı önlem olarak Güney Afrika'dan son iki hafta içinde İngiltere'ye gelen herkesin iki haftalığına karantinaya girmesi çağrısında bulunan Hancock, bu kişilerin kimseyle temas etmemesi gerektiğini söyledi.

“GENÇLERİ DAHA FAZLA ETKİLİYOR”

Güney Afrika Sağlık Bakanı Zweli Mkhize ise 501.V2 varyantının virüsün önceki türünün aksine gençleri daha fazla etkilediğini açıkladı.

Mkhize, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Bilim insanları, klinik epidemiyolog görünümde değişim olduğuna dair bulgular sunuyor. Özellikle, kronik hastalığı olmayan daha genç hastalarda hastalık oranının arttığına dikkat çekiyorlar" dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver