Zanka

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretin 3 bin 100 lira olması gerektiğini açıklamasının ardından, CHP’li belediyelerden asgari ücret haberleri peş peşe geliyor. 2021’de asgari ücretin net 2 bin 825 lira olarak uygulanacağının açıklanmasından kısa bir süre sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye personeli için asgari ücret tutarını 3100 TL olarak belirlediklerini duyurdu…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 yılı asgari ücretinin net 2 bin 825 lira olarak açıklanmasının ardından, İBB iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeller için asgari ücretin net 3100 TL olacağını açıkladı.

Twitter’dan paylaşım yapan Başkan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“1 Ocak 2021 tarihinden itibaren İBB, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeller için asgari ücret net 3100 TL olacaktır. Halkımıza ve çalışanlarımıza duyururuz.”

CHP’Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRETLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret görüşmelerinin başında Twitter hesabından asgari ücretin net 3100 lira olması gerektiğini söylediği bir paylaşım yapmıştı.

Bu paylaşımın ardından CHP yönetimindeki belediyeler harekete geçti ve belediye çalışanlarının asgari ücreti en az 3 bin 100 lira olarak belirlendi.

İşte o belediyeler ve kararları:

Konya'nın Tuzlukçu İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, belediyede asgari ücreti 4 bin 500 lira yaptı.

CHP'li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar belediyede asgari ücretin 3 bin 100 TL'ye çıkarıldığını duyurmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da belediye çalışanları için asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağı müjdesini verdi.

Kırşehir Belediyesi de çalışanların maaşlarında yüzde 40'a varan bir iyileştirme yaptı.

Manisa'nın CHP'li Akhisar İlçesi'nde de Başkan Besim Dutlu asgari ücretin 3 bin 100 liradan az olmayacağını açıkladı.

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Genel başkanımızın 3 bin 100 lira asgari ücret ödeme tavsiyesine Bornova Belediyesi olarak bire bir uyacağız” dedi.

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da imzaladığı toplu sözleşme ile asgari ücretin ek ödemelerle 3 bin 650 TL'ye çıkarıldığını duyurdu.

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da “Asgari ücreti 3 bin 500 TL olarak uyguluyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışının tüm Türkiye'ye yansıması en büyük dileğimiz” dedi.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nde de Genel İş Sendikası ile imzalanan toplu sözleşmenin ardından asgari ücret 3 bin 425 TL'ye yükseltildi.

Artvin'in Şavşat İlçe Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Nihat Acar, işçilere yüzde 70 oranında zam yapıldığını açıkladı. Zammın ardından 2 bin 600 lira olan maaşlar 4 bin 400 liraya yükseldi.

Tunç Soyer de, "Asgari ücret 2 bin 825 lira olarak açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan personel için asgari ücret 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren net 3 bin 100 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanlarımıza hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver